Vähän erilainen lukumaratoni

Monissa kirjablogeissa pidettiin viime vuoden aikana kahdenkymmenenneljän tunnin mittaisia lukumaratoneja, muun muassa Kirjainten virrassaKirjavassa kammarissaOpuscolossa ja Luetut, lukemattomat -blogissa. Koska omaan verkkaiseen, makustelevaan ja pohdiskelevaan lukutyyliini ei välttämättä sovi vuorokauden lukeminen sillä tavoitteella, että ehtisi lukea mahdollisimman paljon, ajattelin nyt kokeilla vähän erilaista maratonia venyttämällä yhden vuorokauden kuudeksitoista. Tänään koitti nimittäin kauan odotettu päivä; talvilomani alkoi ja lähden juuri kahdeksi viikoksi Kuubaan. Olen pakannut laukkuuni paljon (!) erilaista luettavaa, lempikirjailijoitani, kirjoja joihin uskon lukiessani ihastuvani, ja jotain itselleni ennestään vierastakin. Maltan tuskin odottaa ihanaa joutilaisuutta, pitkiä (toivottavasti) aurinkoisia päiviä, ja mahdollisuutta uppoutua täysin ihanien kirjojen maailmaan.

Matkustan paljon, ja olen normaalisti matkustajana melkoinen suorittaja. Suosin yleensä kaupunkilomia, rakastan monien suurkaupunkien (esimerkiksi Lontoon, Pariisin, Rooman, New Yorkin ja Tokion), tunnelmaa ja sykettä, se saa minutkin kulkemaan aamusta iltaan paikoista toisiin, etsimään uutta nähtävää ja koettavaa. Menen nyt Kuubaan ensimmäistä kertaa, ja vaikka olen varma että tulen sielläkin kiertämään ja kulkemaan paljon, haluan tällä kertaa ottaa ainakin osan matkasta myös aivan totaalisen levon ja rentoutumisen kannalta. Minun (ja varmasti aika monen muunkin kirjanörtin) tapauksessani se tarkoittaa lukemista.

En ota lukumaratonista paineita. Voi olla että ilmoitan palattuani lukeneeni kahden viikon aikana yhden tai yksitoista kirjaa, se jää nähtäväksi. Matkoilla mitä tahansa voi tapahtua, laukkuni kirjasisältöineen saattaa kadota (se olisi kamalaa! :), useimmiten kärsin pitkien länteen suuntautuneiden lentojen jälkeen armottomasta jet lagista (sekin rokottaa lukuaikaa ja -intoa), ja innokkaat ruokakokeilut saattavat johtaa sairastumiseen (mieleeni muistuu vieläkin vuosien takainen Brasiliasta hankittu neljän viikon kestovatsatauti, yöh). Luen kuitenkin sen mitä luen, ja lupaan nauttia jokaisesta sivusta. :)

(Tämän lähempänä matkakohdettani en ole vielä ollutkaan. Kuva on Key Westistä, Yhdysvaltain eteläisimmästä pisteestä. Meren takana on siis Kuuba, ja kohta siellä olen minäkin.)

Olen ajastanut matkan ajaksi vähän jotakin, joten blogini ei hiljene täysin lomani ajaksikaan. Vahvasti nettiaddiktoituneena ihmisenä tulen luultavasti hankkiutumaan koneen äärelle myös matkan aikana (ainakin pikaisesti), joten käväisen silloin tällöin kurkkamassa mitä tänne ja teille kuuluu. Pyydän kärsivällisyyttä kommenttienne suhteen, kommentinvalvonnan ja oman vähäisen netissäoloni vuoksi niiden esilletulo saattaa kestää tavallista kauemmin. :)

Siinäpä ne tärkeimmät. Nyt otan laukkuni, kirjani ja lähden. Voikaa hyvin ja lukekaa paljon! <3

Kommentit

 1. Voi että, ihanaa Kuubaa Sara! Toivottavasti matkasi on mitä mainion ja rentouttavin ja juuri sellainen kuin haluaisit! Kuvia odotellessa. ;)

  VastaaPoista
 2. Ooooooooh, aivan törkeän ihanan kuuloista! Nauti lomasta, Sara, lue ja koe paljon!!

  VastaaPoista
 3. Eiih, mie en kestä, niin ihana suunnitelma. Älä tosiaan ota paineita, vaan nauti, ole, kölli, lue. Olet ihailtava reissuliisa. :-)

  VastaaPoista
 4. Sara, rentouttavaa, ihastuttavaa ja myös kirjarikasta lomaa sinulle!! <3

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanaa lomaa, ja vautsivau mikä kohde! Pidä hauskaa ja rentoudu :). Niin ja muista ottaa paljon kuvia, tietty ;).

  VastaaPoista
 6. Oih, aivan mahtavaa lomaa sinulle. Suunnitelmasi kuulostaa loistavalta!

  VastaaPoista
 7. Rentoa, lämmintä ja kirjaisaa lomaa! :)

  VastaaPoista
 8. Hyvää matkaa ja antoisia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 9. Oi, minäkin haluan Kuubaan! Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa upealta! Antoisaa matkaa!!

  VastaaPoista
 11. Vau, upeaa matkaa ja nauti auringosta! :)

  VastaaPoista
 12. Ihanaa matkaa ja ihania lukuhetkiä! Olen (hyvällä tavalla) hiukan kade. :)

  VastaaPoista
 13. Ihanaa reissua ja antoisia lukuhetkiä! Irtiotto lämpimään sopisi kyllä minullekin ;) Kiva sitten lukea, miltä kirjat maistuivat siellä auringossa.

  VastaaPoista
 14. Niin ja kiitos muuten, kun suosittelit Köngäksen (vai Könkään?) Luvattua -kirjaa! Luen sitä parhaillaan ja pidän kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, jee!! <3 Tulenkin kohta blogiisi kurkkaamaan, joko olet kirjasta kirjoittanut! :)

   Poista
 15. Oh, oikein ihanaata Kuuban lomaa!! Kävin juuri viime torstaina Key Westissä ja sielläpä ajattelin, eteläisimmässä pisteessä, että tästä kun hypähtäisin Kuubaan. Ensi kerralla sitten. Odotan raporttiasi innolla! Ja elän varmaankin hengessä mukana. Mulla on niin ikävä takaisin matkalleni, jolta juuri palasin. Oih...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, minulla oli aikanaan Key Westissä ihan samat aatokset. Siellä se Kuuba nyt sinuakin odottaa! :) (Key Westkin oli kyllä superihana, eikös? Kävitkö Hemingwaylla?)

   Poista
 16. Oih, Kuubaan! Oikein ihanaa ja kaikin puolin antoisaa matkaa toivottelee toinen matkailuhullu :))

  Minulla on muuten sama "vaiva" eli en osaa reissuilla oikein levätä, vaan haluan mennä sata lasissa koko ajan. Kirjoja otan mukaan, mutta harvemmin saan edes sitä yhtä luettua :D

  Toivottavasti otat kuvia reissusta ja laitat meille lukijoillesikin muutaman tänne blogiisi näytille. Kuuba kiehtoo, en ole siellä koskaan käynyt. Eli kevyt matkajuttukaan ei olisi pahitteeksi ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, siellä siis toinen samanlainen! :D Minullakin on joka paikassa aina iso tai vielä isompi kasa kirjoja mukana, enkä sittenkään ehdi tai malta lukea paljoa. Olisi pitänyt arvata että niinhän siinä tälläkin kerralla tulee käymään. :)

   Jonkinnäköinen matkaraportti löytyykin jo blogistani, täältä: http://www.psrakastankirjoja.blogspot.fi/2013/02/cuba-te-echo-de-menos.html

   Poista
 17. Suurkiitos kaikille ihanista kommenteistanne ja hyvänmatkantoivotuksista! Suomeen on siis palattu jo viime viikolla, matka oli harvinaisen onnistunut ja kirjoja tuli luettua vähänlaisesti. :)

  Ja kuten olen jo "matkaraportissani" todennut, Kuuba vei sydämeni mennessään! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit