Postikortti Irlannista: Dublin

Tänä iltana on vuorossa vielä yksi erä Irlannin-kuvia, ennen kuin palaan asiaan, eli kirjoihin. :) Jäljellä on siis vielä Dublin, johon lensimme, jossa yövyimme, ja josta junailimme milloin minnekin päin Irlantia. Vietimme Dublinissa oikeastaan vain reissun ensimmäisen ja viimeisen päivän, sekä keskiviikkoillan. Siinäkin ajassa tosin ehdin huomata, ettei rakas kaupunki ehkä ollut aivan ennallaan edellisiin reissuihini nähden: voin toki olla väärässä, mutta minusta lama näkyi kaupungissa entistä selvemmin. Dublin oli jotenkin nuhjuisempi, likaisempi ja roskaisempi kuin aiemmin. Rikki mennyttä ei korjata, kerjäläiset tuntuvat lisääntyneen, ja iltaisin olo tuntui hieman turvattomalta - tätä en ole Dublinissa kokenut koskaan ennen.

Kaunista ja ihanaakin oli kuitenkin yllin kyllin. Kaikkialla oli kauniin vihreää, puistot ja kirsikka- ja magnoliapuut täydessä kukassa, ja ilma kuin morsian (meille sattui aivan hämmästyttävän lämmin ja aurinkoinen viikko - ja sateet alkoivat heti kun lähdimme kotiin :). Pala sydäntä jäi jälleen Irlantiin, ja jo nyt tunnen kaipuuta tuohon rakkaaseen maahan. Pitää palata taas pian. ♥

Temple Barissa voi törmätä mihin vain. Vaikka kadulla istuvaan hääpariin. :)

O'Connell Streetin varrella oli nähtävillä pieni osa mielenkiintoista valokuvanäyttelyä: Valokuvaaja Eamonn Doyle on kuvannut juuri O'Connell Streetillä kulkevia ihmisiä yläviistosta ja takaapäin. Hienoja ja puhuttelevia kuvia!Siinäpä se reissu - voi ihana Irlanti! ♥ Huomisesta eteenpäin vuorossa taas luettuja kirjoja! :)

Kommentit

 1. Samanlaiset fiilikset minullakin oli viime kesänä. Vuoden 2002 Dublin oli turvallisemman ja siistimmän oloinen kuin vuoden 2014 Dublin. On se silti mitä monipuolisin ja kiinnostavin paikka ja rakkaaksi käynyt. Hienoja kuvia taas, Sara! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, en yhtään muista oliko tästä puhetta sinun matkasi jälkeen! :-o Mutta minustakin muutos oli selvä, vaikka edelliset omat kokemukseni ovat vuosilta 2011 ja 2013, eli eivät edes kovinkaan kaukaa. Edellisillä reissuilla matkustin yksin, mutta nyt olin todella iloinen, että meitä oli kaksi: ei olisi ollut kovinkaan herkkua palailla juna-asemalta tai pubista musiikinkuuntelureissuiltaan hotellille yksin puolenyön aikaan. Turvattomuus tuntui oudolta ja kurjalta, kun on tottunut ihan toisenlaiseen Dubliniin. :-/

   Mutta olen kuitenkin ihan samaa mieltä: Dublin on myös ja yhä edelleen monipuolinen, mielenkiintoinen ja rakas kaupunki. Ja se vanha tuttu kodikkuuskin oli tallella - kaikesta huolimatta. :)

   Kiitos rakas ystävä! ♥

   Poista
  2. Olispa kiva käydä Dublinissa pitkästä aikaa - edellisestä reissusta on jo 17 vuotta ja tykkäsin siitä ihan hirveästi!

   Tuon laman aisti nyt myös Espanjassa. Kaupungeissa oli kyllä siistiä, mutta keskeneräiset rakennukset, myymättä jääneet hotellit ja lukuisat vuokrattavana-kyltit pistivät silmään. Samoin kuin kerjäläisten määrä. On se vaan harmi!

   Poista
  3. Kaisa, olisikin mielenkiintoista kuulla, miten sinä kokisit Dublinin noin pitkän tauon jälkeen! Dublin on kyllä ihana, mutta laman lieveilmiöt kyllä hieman latistivat tunnelmaa.

   Voi Espanjaakin, harmillista ja ikävää tosiaan! :( Toivottavasti muuten oli mukava ja onnistunut matka. :)

   Poista
 2. Reissu oli ihana, kiitos taas huipusta seurasta! <3 Lämpenin Dublinille selvästi Lontoota hitaammin, mutta viimeistään musiikki Temple Barissa ja Howthin jylhä kauneus sai rakastumaan... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninnu, niin oli, aivan mahtava reissu! ♥ Kiitos itsellesi a-luokan matkaseurasta, ja kärsivällisyydestä, kun toveri kuvaa kylän jokaisen kukkasen. :D Etenkin Howthissa siinä riitti hommaa (ja sinulla odoteltavaa), kun jokaiseen piikkihernepensaaseen piti työntyä kuvaamaan. :D

   Ja arvasin, että niin siinä lopulta käy: Irlantiin on aika vaikeaa olla rakastumatta! :D ♥ Ei muuta kuin uutta reissua tulille, Belfastin muraalitkin jäi vielä näkemättä!

   Poista
 3. Kiitos kevään kukkasista ja mielenkiintoisesta valokuvataidenäyttelysta!
  ...kiitos myös kaikista matkakuvista... :)

  VastaaPoista
 4. Tuo puiden keskellä oleva punatiilinen talo meni suoraan sydämeeni.

  VastaaPoista
 5. Ja vielä yksi postikortti, ihana tämäkin :) Puistoalue houkuttaa samoilemaan, piknikille ja lukemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, kiitos! ♥ Tuo keskustassa sijaitseva puisto on suosikkini, jossa on päästävä käymään joka reissulla, satoi tai paistoi. :)

   Poista
 6. Wow, mitä kuvia! Dublin taitaa olla vielä hienompi kaupunki, kuin mitä olen luullut. Osaat myös kuvata hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serentis, kiitos ihanasta kommentistasi, tulipa hyvä mieli! ♥ :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit