Sanaselityshaaste


Leena Lumin blogissa oli eilen hauska blogeissa kiertävä haaste, jonka tarkoituksena on selittää sanoja. Jutun juoni on siis seuraavanlainen: Jos haluat minulta seuraavan haasteen, mainitse siitä kommentissasi. Minä listaan viisi sanaa/asiaa, jotka miellän sinuun. Ne voivat olla järkeenkäypiä tai täysin satunnaisia sanoja/ asioita. Sinun tulee julkaista antamani lista blogissasi ja tehdä postaus kommentoiden sinulle annettuja sanoja.

Sain itse Leenalta viisi sanaa, joten eipä muuta kuin selittelemään! En osaa koskaan tehdä tämmöisiä lyhyesti ja ytimekkäästi, huoh... :)


Rakas - Rakkaus on ihana asia, olen parantumaton romantikko ja rakkaus on yksi niistä teemoista johon en kirjallisuudessa ja elokuvissa kyllästy koskaan. Niin, enkä omassa elämässäni tietenkään. ;) Läheisten, ystävien ja koirani lisäksi on paljon myös asioita jotka ovat minulle äärettömän rakkaita: muun muassa kirjat, musiikki ja elokuvat. Rakkaimpia paikkoja minulle ovat Porvoo ja Lontoo, sekä lisäksi Tukholma ja New York (olen käynyt NY:ssa vasta kerran, mutta pala sydäntäni jäi sinne). Rakastan myös historiaa, merta, hyvää ruokaa, luontoa, estetiikkaa ja kauniita valokuvia. Olen intohimoinen, suurten tunteiden ihminen, tyypillinen skorpioni.

Tahto - Vanhan sanonnan mukaan luja tahto vie läpi harmaan kiven, ja lauseen kliseisyydestä huolimatta olen tähän ikään mennessä ehtinyt jo lukuisia kertoja todeta sen pitävän harvinaisen hyvin paikkansa. Olen vahvasti tahtoihminen. En ole saanut elämässä mitään helpolla, mutta kovalla työllä ja lujalla tahdolla olen saavuttanut minulle tärkeitä asioita ja siitä olen itsessäni ylpeä.

Uni - Nukkuminen on ihanaa! :) Tarvitsen varsinkin nykyisin paljon unta, 7-9 tuntia yössä. Rakastan pehmeitä peittoja ja puhtaita, mankeloituja lakanoita, ja matkustellessakin yksi suuri osa matkan nautintoa on hyvä sänky ja pehmeät liinavaatteet. Olen huono muistamaan uniani, mutta yhden unen muistan elävästi lapsuudestani: on yö ja minä ratsastan uroshirven selässä yöpaidan helmat liehuen, pidän kiinni hirven isoista sarvista. Siinäpä unien tulkitsijoille pohdittavaa, mitäköhän tuokin uni tarkoittaa? :)

Lumi - Elementti, johon minulla on viha-rakkaus-suhde. Rakastan askelista kuuluvaa narinaa kovalla pakkasella, timantteja pakkashangella, ensilunta. Tammikuinen maisema voi olla huikean kaunis, tiedättehän, sopivasti pakkasta, puiden oksilla lunta, aurinko pilkahtaa juuri vähän ennen sinistä hetkeä, oih. Mutta enemmän kuin montaa muuta asiaa vihaan lumessa rämpimistä. Sitä kun lunta menee kenkään, tai putoaa metsässä oksalta takinkauluksesta sisään. Liukkautta, joka vääjäämättä liittyy lumeen. Sohjoa, loskaa, ja sitä vetistä lunta joka sataa kasvoille tiskirätteinä ja saa ripsivärit valumaan poskille. Lumi on parhaimmillaan ikkunasta katsottuna, samalla kun istuu takan ääressä teemuki toisessa ja hyvä kirja toisessa kädessä. Niin, ja valokuvissa. :)

Afrikka - Valloittamaton manner. Olen matkustellut paljon, mutta Afrikka on vielä kokematta. Suurena haaveenani on päästä matkustamaan ainakin Etelä-Afrikkaan (!), Egyptiin, Marokkoon, Keniaan ja Tansaniaan. Ja on toinenkin, vähän salainen haave, joka liittyy työhöni... Afrikka kiinnostaa myös kirjallisuudessa. Eniten minua on aina kiehtonut Karen Blixenin Afrikka, kiitos hienon lempielokuvani, Minun Afrikkani.
 

Kommentit

 1. Oi kun tuli ikävä talvea sinun lumen selityksestäsi :D Mutta hei, heitäpä mulle sanoja! Hauska haaste ja tänään on sopivasti haastava olo ;)

  VastaaPoista
 2. Sara, järkyttävän ihana! Nyt tuli mieleeni, ettäpitäisikö minun julkaista nämä linkittäen, että kaikki löytävät...

  Lumi-kohta vaatii sinulla vielä avartumista;-) Minä opetan, kunhan päästään hellään, valkeaan lumiaikaan.

  VastaaPoista
 3. Sara, voisin niin allekirjoittaa tuon lumi-kohdan... Kivat sanat selityksineen. :)

  VastaaPoista
 4. Helmi-Maaria, täältä pesee! :)
  - kaipaus
  - kirjoittaminen
  - ikkuna
  - kotimaa
  - kaurakeksi (!)

  Huomaatko, olen varovasti aloitellut Siljaa ja Maita... ;)

  Leena, kiitos! <3
  Olisi kyllä kiva jos tekisit linkitys-postauksen, olisi nimittäin hurjan kivaa lukea muiden vastauksia. :)
  Ja juu, lumi on minulle vielä vähän vaikea asia... ;)

  Norkku, ihanaa että on muitakin samanlaisia epä-lumi-ihmisiä kuin minä! Esteetikko minussa rakastaa lunta, ja se käytännön ihminen inhoaa! :D

  VastaaPoista
 5. Ihana Sara! Kuvailet kyllä nukkumisen ihanuutta (joskus minä vielä opettelen tuon mankeloimisen, olen niin laiska!) kauniista ja lumi-kuvauksesi pätee kyllä täälläkin. Kauniit pakkasaamut ovat ihania mutta se sohjo..

  Ja rakkaus oi!

  Kiva että teit tämän!

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia, minäpäs tartun tässä heti lounastauolla haasteeseen :) Ja oioi, toivottavasti varovaisuus Siljan ja Main kanssa palkitaan..mua aina pelottaa, mitä kukin lukija siitä ajattelee..

  VastaaPoista
 7. Linnea, kiitos ihanainen! <3
  Minullakaan ei ole mankelia tällä hetkellä, kaipaan kyllä mankeloituja lakanoita hirmuisesti. :)

  Juon tässä kahvia ja arvaapa mitä levyä kuuntelen...? ;) Iso kiitos, ihanat! <3 Sinulla on lahjakas ja kaunisääninen mies, Tuomaksen äänessä on samaa miehistä pehmeyttä kuin Samuli Edelmannilla, oih! Voin vain kuvitella kun hän lukee sinulle iltaisin ääneen, minullekin kelpaisi sellainen "ja tänä iltana Samuli Edelmann lukee Jonathan Carrollia" -tyyppinen ratkaisu! :)
  <3

  Helmi-Maaria, äläpä suotta jännitä, sinä lahjakas nainen! <3 Teksti vaikuttaa ihanalta! Minulla on ollut vähän sellaista lukijan ramppikuumetta, mutta nyt huomaan että ihan turhaan! :)

  VastaaPoista
 8. Hieno haaste! 11 tuntia edellisenä yönä nukkuneena tahtoo myös osallistua haasteeseen!

  Jos ymmärsin haasteen oikein, niin heitäpä sanat.

  VastaaPoista
 9. Mari, oi miten ihanan ruhtinaalliset yöunet! Nyt kun olet skarppi ja virkeä, koitetaanpas keksiä sinulle haastavia sanoja! ;)

  - muistot
  - äitiys
  - Intia
  - värit
  - mausteet

  VastaaPoista
 10. Ihania sanaselityksiä! Mankeloidut lakanat<3 Minusta pitkät selitykset on vain kivoja, en itsekään osaa sanoa mitään lyhyesti ;-)

  Saisinko minäkin sanoja, joihin irtautua punakynällä viuhumisen jälkeen? :-D

  VastaaPoista
 11. Kaisa, kiitos! <3 Ja ilman muuta, tässä tulee sinulle:

  - runo
  - valo
  - oppiminen
  - Pariisi
  - nauru

  :)

  VastaaPoista
 12. Heittelepä minullekin sanoja! Hauska haaste! :)

  VastaaPoista
 13. Jum-Jum, eikös olekin!? :) Sinä saat nämä sanat:
  - matka
  - hiljaisuus
  - kamera
  - tuuli
  - piano

  VastaaPoista
 14. Olet kyllä superihana. Suurten tunteiden skorpioni. Rakas mummoni oli skorpioni. :) Minä olen haaveellinen kalat, mutta sanaa intohimoa tunnen minäkin monia asioita kohtaan - etenkin Lontoota. <3

  Jännittävä tuo hirviuni. Olen samaa mieltä, että nukkuminen on ihanaa. Ja heh, minä rakasta lunta niin katsottuna kuin lumessa tarpomistakin. Ok, sohjoa ja loskaa en minäkään osaa rakastaa. Ja Minun Afrikkani on upea elokuva.

  Joko kaikki ovat saaneet sanoja? Jos niitä riittää, niin minullekin kelpaisi. :)

  <3

  VastaaPoista
 15. Voi Katja-kulta miten ihana kommentti, kiitos! Itse olet superihana! <3 Kaikki tuntemani kalat ovat muuten kamalan mukavia ihmisiä, joten se taitaa olla hyvä horoskooppimerkki. :)

  Ja ehdottomasti minulla on sinulle sanoja, tällaisia:
  - piirtäminen
  - lapselle lukeminen
  - koirat
  - ystävyys
  - viini

  <3

  VastaaPoista
 16. Oi kuinka ihania sanoja juuri minulle, kiitos! <3 Kirjoitan niistä viikonlopun aikana.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit