Syyskuun luetut


Taas alkaa olla yksi kuukausi niin sanotusti pulkassa, ja on aika tehdä pikainen katsaus kuukauden aikana luettuihin kirjoihin. Syyskuu on ollut ihan kohtuullisen hyvä lukukuu; kuukauden saldona on yhteensä kymmenen kirjaa. Lukeminen on ollut melko monipuolista, joukossa on novelleja, yksi runokokoelma, laadukkaita lukuromaaneja, uutuuksia ja klassikoita, äänikirjoja ja yksi englanninkielinenkin teos. Ihan hyvä kuukausi siis. :)

Syyskuussa olen lukenut seuraavat kirjat:

Tuula-Liina Varis: Muotokuvamaalarin tytär
Marja Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle
Susan Hill: The Woman in Black
Anna-Leena Härkönen: Onnen tunti
Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja (äänikirja)
John Boyne: Tarkoin vartioitu talo
Anni Sinnemäki: Sokeana hetkenä
Michael Cunningham: Tunnit ("tuplaluku", nide + äänikirja)
Antti Tuuri: Matkoilla Euroopassa
Marcel Proust: Kadonnutta aikaa etsimässä 1 - Swannin tie: Combray

Proustin kirjaan jo listaan, vaikka sen tulen lukemaan loppuun vasta tämän päivityksen jälkeen. Lisäksi olen lukenut kimppalukuporukassa ihanaa venäläisklassikoa, Anna Kareninaa, sekä paljon runoja eri kokoelmista, ja novelleja sieltä sun täältä. Syyskuussa olen myös hurmaantunut ensi kertaa elämässäni Venäjälle sijoittuvasta kaunokirjallisuudesta, sekä lukenut luultavasti minun lukuvuoteni parhaan kirjan; Marja Leena Virtasen Kirjeitä kiven alle, joka oli niin valtaisa ja huikea lukukokemus että oksat pois.

Proust-haaste on lähtenyt käyntiin ihan kunnialla, ja muille haasteeseen osaa ottaville tiedoksi, että keskustelu kirjasta alkaa viikonlopun aikana, joko jo huomenna tai vasta sunnuntaina, riippuen siitä miten ehdin työvuoroiltani kirjoittaa Proust-postauksen. Ne, joilla ensimmäisen osan lukeminen on vielä kesken, saavat siis päivän, pari lisää lukuaikaa. :)

Kirjapostauksissani olen edelleen jäljessä, tältäkin kuulta on siis Proustin lisäksi kolme kirja-arviota odottamassa. Lisäksi odottamassa on myös kolme vanhempaa kirjaa, viime kuukausien aikana kun olen antanut itselleni luvan kirjoittaa arvioita sitä mukaa kuin ne luontevasti "tulevat ulos". :) Mutta en ota asiasta stressiä vaan kirjoittelen arvioita vähitellen sitä mukaa kun ehdin.

Lopuksi kyselen vielä, olisiko Austen-adventille mahdollisia osanottajia? Kirjavan kammarin Karoliina bongasi tämän hienon haasteen / kimppaluvun ulkomaisista kirjablogeista, ja ainakin itse olisin innoissani osallistumassa, kun tarkoitus olisi muutenkin lukea Austeneita vielä tänä vuonna. Osallistujien lisäksi tiedustelen, olisiko kirjabloggaajien joukossa ketään innokasta emäntää / isäntää haasteelle? Jos ketään muuta ei ilmoittaudu, voin itse ryhtyä, mutta olisi kiva jos joku muu ehtisi, itse kun rämmin tässä Proustissa polviani myöten... :) Someone? Anyone?

Kommentit

 1. Austen-adventti kuulostaa aivan ihanalta ja vaikka haasteita yleensä välttelenkin niin nyt olen ehdottomasti mukana, voi ihanaa! Muuten olen ollut vähän huon noissa haaste -asioissa, mutta tämä kuulostaa kivan rajatulta. Tienaan taatusti miljoonia pisteitä niin superpaksua Austenin kootut (englanniksi) kirjaa lukemalla, Los in Austenin taas kerran katsomalla, ihania brittiläisiä Austen -sarjoja katsomalla ja kaikella sillä muulla löyhällä "related" -hässäkällä :). Valitettavasti jätän homman pyörittämisen ihan mielelläni jollekun muulle, mutta lupaan olla innokas keskustelija :).

  VastaaPoista
 2. Minä kahlasin Proustin äsken läpi, kiinnostuksella odottelen muiden mielipiteitä tästä! Paljastan sen verran, että olen ainakin ensi kuun vielä mukana. :)

  Kiva syyskuukooste sinullakin, ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hurjan mielenkiintoisen kuuloinen lukusyyskuu sinulla! Oi voi, iskee oikein kirjakateus.

  Ah, Austen-adventti kuulostaa ihanalta! En ehkä uskalla ilmoittautua emännöimään, kun joulukuusta on tulossa melko hektinen, mutta tahdon ehdottomasti yrittää osallistua! Tekisi mieli lukea uudestaan pari Austenin kirjaa ja tutustua vielä lukemattomiin. Minulla odottaa hyllyssä myös mielenkiintoiselta vaikuttava tietokirja/elämäkerta "Jane's Fame: How Jane Austen Conquered the World". Sopisi loistavasti adventtiin!

  VastaaPoista
 4. Minäkin sain Proustin ensimmäisen osan luettua, ja odotan jo innolla keskustelua.

  Austen-haaste kuulostaa ihanalta, mutta adventtiaika epäilyttää kiireisyytensä takia. Silloin kun on joulujuttujen lisäksi paljon kaikkea muutakin.

  VastaaPoista
 5. Tessa, hienoa! :) Karoliina ei itse ehdi, mutta onneksi hän löysi tuon haasteen. Minä järjestän sen jos kukaan muu ei innostu, joten kyllä se joka tapauksessa tulee toteutumaan. :)

  Linnea, hieno juttu! Sain alkua postauksesta jo kirjoitettua, yritän saada sen lauantai-illaksi valmiiksi! :)
  Ja kiitos, ihanaa viikonloppua sinullekin! <3 Omani vietän täällä työn merkeissä. :)

  Luru, en ole vielä ehtinyt tutkailla muiden lukusyyskuita, mutta tulen kurkkaamaan sinunkin kuukausikoostettasi kun ehdin... :)
  Ja mahtava juttu että innostuit Austen-adventista! <3 Eiköhän tästä vielä haaste kasaan saada! :)

  Liisa, yritän tosiaan saada lauantai-illaksi keskustelupostauksen kirjoitettua. :) Viikonloppuni kuluu tiiviisti töiden merkeissä mutta enköhän jossain välissä ehdi Proustiin asti! :)

  Austen-adventtiinhan riittää, vaikka vain katsoisi yhden Austen-leffan, tai lukisi yhden kirjan. Lähde mukaan vain jos suinkin ehdit! Ja Austen-haasteelle voisi olla ehkä tilausta suuremmassakin mittakaavassa... :)

  VastaaPoista
 6. Oletpa sinä lukenut monta kirjaa syyskuun aikana!

  Austen-adventti kuulostaa hyvältä myöskin. Itse tosin olen jo muutaman Austenin kirjan lukenut ja elokuvia katsonut sitäkin enemmän, joten saa nähdä jaksaako nyt tässä välissä ottaa osaa.

  VastaaPoista
 7. Katri, olen kyllä itsekin ihan tyytyväinen kuukauden saldoon, ja erityisesti luettujen laatuun. Hyvä lukukuu, ei yhtään huonoa kirjaa! :)

  Minulla taas on häpeäkseni Austenit lukematta, filmit ja sarjat olen kyllä katsonut moneen moneen kertaan. Voithan halutessasi ottaa osaa vaikkapa yhdellä elokuvalla, silläkin saa tuossa haasteessa jo pisteen! :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva kirjalista syyskuulta! Ja onpa hienoa, että polkaiset tuon Austen-adventin käyntiin, se oli minusta niin kivan oloinen haaste. <3 En ehkä tällä erää ala lukea uudelleen Austeneita (varmaan joku on kokonaan lukemattakin), mutta otan osaa katsomalla jotakin kivaa telkkarista. :)

  PS. Luin kaikki muutkin ihanat päivityksesi lomani ajalta, mutta kommentoin aikapulan vuoksi nyt vain tätä. :)

  VastaaPoista
 9. Karoliina, tuo on yksinkertaisesti liian mainio haaste ohitettavaksi. :) Ihanaa kun löysit sen! Tosin otin jo varaslähdön, katsoin viime viikolla BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjan ja aloin heti perään lukea samaa kirjana (Mr. Darcy, aah... <3). No, kyllähän adventin aikaankin jää vielä vaikka mitä luettavaa. Ja tämä on tosiaan siitä hauska haaste, että tähän voi osallistua myös elokuvilla tai jopa Austen-dokkareilla. :)

  Kivaa kun kävit ja luit! :)
  <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit