Terweisiä syksyisestä wanhasta Porvoosta!

Blogissani vietetäänkin nyt varsinaista Porvoo-teemaviikonloppua. Eilen kävimme Runebergin kodissa, tänään menemme tämän kuvapostauksen myötä vanhan Porvoon kaduille ja kahviloihin, ja huomenna vien teidät vielä yhteen erityisen ihanaan paikkaan... :)

Olen tosiaan kotoisin Porvoosta, ja vaikka olen asunut muualla jo pian kaksikymmentä vuotta, koen silti aina olevani sydämeltäni porvoolainen. Käyn kaupungissa aina yhtä mielelläni, ja vaikka uusi Porvoo on kuin mikä tahansa pikkukaupunki omituisine ja alati vaihtuvine liikennejärjestelyineen, hurmaannun vanhasta Porvoosta, sen tunnelmasta ja arkkitehtuurista, kirkosta, kävelykaduista, jokirannasta ja punaisista ranta-aitoista aina yhtä syvästi. Itse olen yksikielinen, mutta jaksan aina myös ihastua Porvoon ruotsiin, joka on aivan oma kielensä, hassu sekoitus ruotsia, suomea ja ihan omia yhdistelmäsanoja, joita ei muualla Suomessa kuule. :) Kuuntelen sitä aina hymy huulillani kaupoissa, torilla, uimahallissa ja puistoissa. Ett helt eget språk, verkligen!

Porvoon reissuni piti sisällään myös kirjoja, kuinkas muuten! Kävimme siskoni kanssa isolla kirpparilla, josta olen aina tehnyt mainioita löytöjä, niin tälläkin kertaa (taidan tehdä löydöistäni oman postauksensa ensi viikolla). Toinen aarreaitta on siskoni kirjahylly, joka sisältää muun muassa toinen toistaan kiehtovampia klassikoita, ja tällä kertaa lainasinkin siskoltani jopa kaksi kassillista luettavaa (ihan kuin olisin tähänkään asti kärsinyt luettavien kirjojen puutteesta... ;). Jatkossa siis blogissani luvassa uusien ja uudehkojen kirjojen lisäksi myös entistä enemmän vanhoja kirjoja ja klassikoita (jotka ovat tähän asti loistaneet lähinnä poissaolollaan :).

Tämän pidemmittä puheitta siirrytään kuitenkin kuviin, jotka puhukoot puolestaan. Tervetuloa syyssateiseen Porvooseen, rakkaille mukulakivikaduilleni, vanhan Porvoon sydämeen, sekä suosikkikahvilaani koko maailmassa, Tee- ja kahvihuone Helmeen, joka pesee menneen maailman tunnelmallaan kaikki hienoimmatkin pariisilaiskahvilat, roomalaiset bistrot ja newyorkilaiset trendibaarit. <3Kommentit

 1. En ole ikinä käynyt Porvoossa, mutta tekee kovasti mieli, varsinkin näiden(kin) kuvien jälkeen! Ihanan idyllisen näköinen.

  VastaaPoista
 2. Minä olen tuore porvoolainen, olen vasta kolme vuotta asunut Porvoossa ja siitäkin osan aikaa myös Moskovassa. Ihanaa oli sinun kuviesi myötä päästä täältä Moskovasta käsin päästä käymään kotikaupungissa.

  Minua viehättää Porvoossa nimenomaan se historia mikä kaupunkiin liitty. Porvoo on niin monella tapaa merkittävä osa Suomen historiaa.

  VastaaPoista
 3. Nyt iski kova matkakuume noihin maisemiin, kiitos mielenkiintoisista Porvoo-postauksista! :)

  VastaaPoista
 4. Katri, Porvoo on kyllä kaunis paikka, aivan ehdoton kesäkaupunki, ja minusta todella viehättävä myös joulun alla. Porvoossa ovat mielestäni Suomen kauneimmat jouluvalotkin. <3 Kyllä Porvoossa kannattaa käydä! :)

  Jaana, mukavaa kuulla! :) En periaatteessa pidä mahdottomana ajatuksena, että itsekin vielä joskus palaisin Porvooseen asumaan, vaikka luultavasti kuitenkaan en. Tai eihän koskaan tiedä, mitä elämä tuo tullessaan. :)

  Minuakin viehättää Porvoossa eniten sen rikas ja upea historia, jota harmikseni olen todella oppinut arvostamaan kunnolla vasta muutettuani sieltä pois. :)

  VastaaPoista
 5. Pihi nainen, kiitos ihanasta kommentistasi! :) Harmillista kun koko reissuni ajan satoi, auringonpaisteella olisi saanut vielä kivempia kuvia... :)

  VastaaPoista
 6. Olen käynyt Porvoossa muutamaan kertaan, viimeksi juuri kuluneena kesänä. Kävimme mm. juurikin tuolla Helmessä, joka oli aivan ihana paikka. Muutenkin Porvoo on kyllä hurmaava kaupunki. Pitäisikin joskus käydä siellä myös johonkin muuhun vuodenaikaan kuin kesällä. Luminen pakkaspäivä kaupungissa voisi olla hieno kokemus.

  VastaaPoista
 7. Porvoo on niin ihanan idyllisen ja suloisen näköinen! Olen pitkään miettinyt, että pitäisi käydä siellä (niin kuin se nyt Helsingistä käsin olisi iso juttu!).

  Oon käynyt kyllä Porvoossa kerran, mutta se oli marraskuisessa lumiräntäsateessa, jolloin vietin koko päivän pääsykokeissa. Ois aika hankkia vähän kivempia muistoja kaupungista :D

  VastaaPoista
 8. Liisa, käy ihmeessä joskus Porvoossa talviseen aikaan, kun on lunta, ranta-aitatkin näyttävät olevan kuin suoraan satukirjasta. <3

  Vanhassa kaupungissa on toinenkin aivan ihana kahvila, Cafe Fanny Raatihuoneentorin laidalla, mutta tähän Helmeen minulla liittyy enemmän nuoruusmuistoja ja se on minulle siten ehdottomasti rakkaampi.

  VastaaPoista
 9. Ioanna, niin on! <3 Helsingistä onkin helppoa tehdä Porvooseen vaikkapa päivän reissu, itse tein nuorena reissuja juuri toisinpäin, lähdin aamulla päiväksi Helsinkiin ja palailin illalla kotiin. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit