Maaliskuun luetut

Ihanaa, huhtikuu on aluillaan ja kevään edistymistä saa alkaa ihan tosissaan odotella! Näin aprillipäivän ratoksi on myös aika tehdä katsaus edellisen kuukauden luettuihin kirjoihin. Maaliskuu olikin määrällisesti ihan mukava lukukuu, luin nimittäin kuukauden aikana yhteensä yhdeksän kirjaa. Luettavien laatu taas vaihteli loistavista "ihan hyviin", ja pitkästä aikaa tulin lukeneeksi pari heikompaa välipalakirjaakin. Koko alkuvuoden olenkin lukenut toinen toistaan upeampia romaaneja, joten välillä tekee hyvää lukea jotain sellaistakin joka muistuttaa siitä, miten hyvä kirja voi parhaimmillaan olla. Toisaalta, kuten eräässä lempikirjassani, Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville sanotaan, kun lukee hyviä kirjoja, huonojen lukemisesta menee ilo. :)


Kuukauden kohokohtiani olivat paitsi keväiseen Lontooseen kohdistunut matka ja siellä tehdyt kirjahankinnat, myös monissa blogeissa julkaistut TBR100 -listat, joita luin suurella mielenkiinnolla. Ikuisena listahulluna kokosin tietenkin myös omani, ensimmäisiä listalle merkitsemiäni kirjoja aion alkaa lukea nyt alkavan huhtikuun aikana.

Maaliskuussa ehdin siis lukea yhdeksän kirjaa, kahdeksan romaania ja yhden pienoisnovellikokoelman:

- Joel Haahtela: Lumipäiväkirja
- Mari Saat: Lasnamäen lunastaja
- Maaria Päivinen: Silja ja Mai
- Håkan Nesser: Kim Novak ei uinut Genesaretin järvessä
- Jukka Pakkanen: Elena Damianin kirjeet
- Turkka Hautala: Kansalliskirja
- Pekka Hiltunen: Vilpittömästi sinun
- Anne Leinonen & Miina Supinen: Rautasydän
- Heidi Köngäs: Hyväntekijä

Kuukauden ehdottomaan parhaimmistoon kuuluivat lukemani kahden rakkaan suosikkikirjailijani, Joel Haahtelan ja Heidi Köngäksen romaanit, joista kirjoittelen omat tekstini tuonnempana. Kuukauden parhaiksi nousevat kuitenkin Turkka Hautalan ihana uutuuskokoelma Kansalliskirja, sekä Håkan Nesserin Kim Novak ei uinut Genesaretin järvessä. Kumpaankin kirjaan rakastuin syvästi.

Lopuksi muistuttelen vielä Maaria Päivisen Siljasta ja Maista. Hallussani on siis kiertokirja, joka olisi valmis jatkamaan matkaansa seuraavan innokkaan lukijan luokse! Kuka haluaisi päästä lukemaan Päivisen esikoista??

Kommentit

 1. Minäminä, mieluusti luen tuon kierrossa olevan kirjan! Sitä kun ei ole meillä edes kaupungin kirjastossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Kirsi, laita minulle osoitteesi niin vien kirjan heti alkuviikosta postiin! :)

   Poista
  2. Jos osoitettani ei ala kuulua, vaikka lähetin sen, laitatko tiedustelun: kirsi.hietanen@kisko.salonseutu.fi

   Jotain häikkää Outlookissa :/

   Poista
  3. Sain sen, kiitos! Saat kirjan tämän viikon aikana! :)

   Poista
 2. Lumipäiväkirja on minulle etäisin Haahtela; odotan mielenkiinnolla, mitä kaltaisesi Haahtelan tosifani kirjoittaa siitä :).

  Kim Novak täytyy pistää korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänytkin että Lumipäiväkirja on jättänyt aika monet lukijat viileäksi. Minua ei... ;) Kirjoittelen siitä alkavalla viikolla, nyt olen onneksi pitkillä vapailla ja on taas jäätävän työputken jälkeen aikaa panostaa retuperällä olevaan blogiin. :)

   Ja ehdottomasti suosittelen Kim Novakia! Ihana kirja! <3

   Poista
 3. Minulla on Lumipäiväkirja -ensimmäinen Haahtelani- kesken. Tosin toinen kirja uhkaa kiilata väliin kirjaston aikataulun vuoksi...

  Mahtaa, että Kirsi ottaa Siljan ja Main seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla, miten Lumipäiväkirja toimii ja miltä se vaikuttaa juuri ensimmäisenä Haahtelan teoksena. :) Jään innolla odottamaan arviotasi! :)

   Niin on, Silja ja Mai lähtee Kirsille huomenna! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit