Kesän paras päivä

Tämä on ollut kummallinen kesä. Kuten varmasti melko moni blogiani lukeva tietää, olen normaalioloissa aika kova tyttö matkustamaan. Tämä kesä on kuitenkin vähän olosuhteiden pakosta mennyt niin, etten ole päässyt reissaamaan oikeastaan mihinkään sitten huhtikuisen Irlannin-viikkoni. Tässä alkaa olla jo melkoiset vieroitusoireet, ja menojalkaa vipattaa (onneksi syksystä onkin tulossa melkoisen reissuntäyteinen, ihanaa... :). Eilen olikin sitten koko tähänastisen kesäni ehdottomasti paras päivä, kun teimme ihanalla ystäväporukalla päivän mittaisen road tripin entiseen kotikaupunkiini Porvooseen. Ystäväni ovat vahvasti pirkanmaalaisia ja Porvoo oli heille enimmäkseen uusi tuttavuus - sain siis toimia asiantuntevana (heh!) oppaana ja nauttia kaupungista itsekin samalla vähän turistin silmin. Ja voi, miten ihana kaupunki Porvoo onkaan! <3 Tunnen sinne aina jonkinasteista koti-ikävää, mutta viime aikoina olen alkanut haaveilla rauhallisista eläkevuosista vanhan Porvoon kujilla. Moni muu haaveilee eläkkeelle jäätyään muuttavansa Espanjaan tai Kreikkaan, mutta minusta olisi ihanaa palata kotiin. :)

Kuten sanottua, Porvoo oli (taas kerran) ihana, ilma oli kuin morsian (tosin melko kuuma, kostea ja hikinen sellainen :), ja minä vietin ystävieni (ja hieman myös perheeni) kanssa kesän parhaan päivän. Ja nyt haluan jakaa eilisen kuvien muodossa teidänkin kanssanne. Siispä, tervetuloa vanhaan, rakkaaseen kotikaupunkiini runsaan kuvapostauksen muodossa!


























Näiden kesätunnelmien myötä toivotan kaikille mukavaa ja (toivottavasti) aurinkoista alkavaa viikonloppua! Palailen sunnuntaina erään hienon kirjan merkeissä!

Kommentit

  1. Täällä toinen entinen porvoolainen - kiitos kuvista! Tänä kesänä en ole päässyt Suomeen lainkaan, joten nämä vähän helpottivat koti-ikävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna, mukavaa kuulla! :) Ja Porvoo on kyllä semmoinen paikka että sinne tuntee koti-ikävää - niin läheltä kuin kauempaakin. :)

      (Hmm, ollaankohan me koskaan törmätty...? :)

      Poista
  2. En ole tainnut ikinä käydä Porvoossa. Näiden kuvien katselemisen jälkeen tuli sellainen tunne, että haluaisin joskus siellä kuitenkin käydä. Pidän hieman vanhahtavasta tunnelmasta ja sitä näyttää Porvoossa riittävän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annami, Porvoossa on minusta yksi Suomen ehdottomasti kauneimmista vanhoista kaupungeista, joten ihan jo pelkästään sitä kannattaa lähteä katsomaan. :)

      Poista
  3. Onpa hienoja kuvia! Nykyisenä porvoolaisena näitä maisemia tulee katseltua useinkin, mutta ovat ne vaan niin hienoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merenhuiske, asut siis Porvoossa? Oi että, nauti! <3 Porvoo on tosiaan kaunis!

      Poista
  4. Upeita kuvia, Sara! <3 Kääk, tajusin, että ei olla tänä kesänä käyty Porvoossa! No, vielä tässä on pari lomapäivää jäljellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, ehditteköhän käydä Porvoossa viimeisten lomapäivien aikana...? Jos ette, niin onneksi sinne aina pääsee niin helposti pääkaupunkiseudulta - vaikka viikonloppua viettämään. Porvoo on parhaimmillaan kesällä, mutta minusta se on syksylläkin aivan hurmaava! <3

      Ja kiitos kuvakehuista! <3

      Poista
  5. Upean näköistä! Minäkään en ole koskaan käynyt Porvoossa, mutta nyt tekisi mieli!

    VastaaPoista
  6. On meillä ihan kotikaupunki. Sinulla entinen (ja ehkä myös tuleva) ja minulla nykyinen.

    VastaaPoista
  7. Voi, olipas ihanainen kuvamatka Porvooseen! Aivan liian harvoin tulee käytyä...
    Kiitos samoin, hyvää viikonloppua myös sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, kiitos kuvakehuista! <3 Ja nyt on taas jo uusi viikonloppu, eli heitän täältä uudet viikonlopuntoivotukset sinne päin! :)

      Poista
  8. Sairaan ihana galleria :)

    Markku

    VastaaPoista
  9. Porvoo on yksi parhaista Suomen kesäkaupungeista. Tänä kesänä ei sinne menty, vaikka usein siellä kesäisin käydään yhden päivän minimatkalla. Samoilta huudeilta olet kuvannut kuin minäkin monena kesänä =) Porvoo on siitä ihana kaupunki, että se on niin tunnistettavissa helposti.

    Oli myös kiinnostavaa lukea Kochin kirjasta kokemuksesi hieman toisenlaisesta näkökulmasta. (en jaksa sinne postaukseen erikseen kirjoittaa, menköön tässä - kävin siis lukemassa senkin postauksesi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari, olen ihan samaa mieltä (ja olisin varmasti siinäkin tapauksessa vaikken edes olisi Porvoosta kotoisin :). Rakastan noita ranta-aittoja ja Porvoon kirkkoa - jo niistä on kuvissa aina helppoa tunnistaa, missä ollaan. Porvoonjokikin on omalla tavallaan ihana, vaikka sen vesi onkin niin likaista että hyi olkoon (ja silti joskus lapsena oli pakko päästä uimaan Porvoonjoessa :D).

      Joo, Illallinen oli kyllä mielenkiintoinen lukukokemus. Uudestaan en sitä lukisi. Ehkä jotain muuta Kochilta joskus, katsotaan... :)

      Poista
  10. Porvoo on kyllä ihana! Cafe Helmestä saa hyvää teetä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna, niin on! Ja Café Helmi on minunkin suursuosikkini (samoin kuin läheinen Café Fanny). Käyn joka Porvoon-reissulla Helmessä, useimmiten myös Fannyssa. Kummastakin saa tosiaan hyvää teetä, ja erityisesti Fannyn leivonnaiset ovat ihan uskomattomia... (No niin, nyt alkoi tehdä mieli juustokakkua ja runebergintorttuja! :D)

      Poista
  11. Voi kuinka nättejä kuvia. Porvoo on ihana :)

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia, ihan täydellisen kesäistä.
    Täällä länsirannikolla on muuten nyt +13'C ja sataa, mutta ollaan saatu nauttia jo muutamasta syksyisen kuulaasta illasta.
    Allekirjoittaneella on vielä Porvoo käymättä, täytyy pyrkiä ensi kesänä poikkemaan siellä. Ilmeisesti myös joulunalusaika olisi otollista Porvoossavierailuaikaa?

    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli, kiitos! <3 Silloin olikin ihan täydellinen kesäpäivä. :)
      Vaikka on tosiaan ihanaa että syksy tulee - se paras vuodenaika. <3

      Porvoota suosittelen, totta kai! Se on tosiaan ihana kesäkaupunki, mutta aivan hurmaava myös kuulaina syyspäivinä. Ja joulun alla Porvoon vanha kaupunki on kuin sadusta, eli ilman muuta joulunalusaika on mainiota aikaa vierailla Porvoossa. Voi, menkää ihmeessä käymään siellä, voin antaa liudan vinkkejä! :)

      Poista
  13. repesin ehkä tuolle bed and breakfast -pöntölle<3 Muutenkin Porvoo näyttää juuri siltä, että sinne kannattaisi mennä taas joskus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja, nuo pöntöt olivat ihania! :D Jos asuisin ok-talossa, olisin ostanut tuollaisen pihapuuhun. :)
      Porvoo on ihana, eli ilman muuta kannattaa! :)

      Poista
  14. Hurmaavat kuvat♥ Minä olin ENSIMMÄISTÄ kertaa Porvoossa helmikuussa, kun noudimme sieltä uuden automme ja kävimme yhdessä paikassa syömässä.

    Jaan rakkautesi pikkukaupunkeihin. Se minne jäämme, missä olemme loppuun asti, on joko Jyväskylä tai sitten eräs saari Porissa eli Reposaari tai jopa Naantali, miksei Porvookin. Juuri ne pikkukaupunkien kujat ja pienet puodit ja kahvilat, kävelyt lumisateessa ja jouluvaloissa ja melkein kaikki tervehtivät kaikkia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, kiitos ihana! <3
      No jo oli korkea aika käydä Porvoossa! ;) Missäköhän kävitte syömässä...? Toivottavasti vanhassa kaupungissa. Omia suursuosikkejani ovat Timbaali ja Fryysarinranta, mutta vanhassa kaupungissa on vaikka mitä muitakin ihania ruokapaikkoja. :)

      Minulle taas Pori on melko vieras, en ole montaakaan kertaa käynyt. Jazzeilla tietysti, ja joskus jossain häissä, mutta siinäpä ne. Naantalia rakastan, siellä kävin viimeksi kesäkuun alussa. Ja hyvin kuvailet pikkukaupunkien parhaita puolia, oi että! <3 (Ja taas iski ikävä Porvooseen! <3 )

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit