Ruusutunnustus

Hyde Park, Lontoo, 2010

Rakastan ruusuja (kuten joku voisi blogini tämänhetkisestä taustakuvastakin päätellä :) Olinkin ihastuksissani kun sain ihanilta Katjalta ja Leena Lumilta tämän mieltä lämmittävän ruusutunnustuksen, kiitos naiset! <3 Tunnustukseen kuuluu kertoa lempiasioitaan.


Lempiruokiani ovat vuohenjuustosalaatti, uudet perunat ja paistettu lohi, grillattu maissi, poronkäristys ja perunamuusi, erilaiset kalakeitot ja vispipuuro. Lisäksi rakastan lähes kaikkea, missä on papuja, punajuurta tai aurajuustoa. Olen varsin kaikkiruokainen, mutta syön äärettömän harvoin kokolihaa (olen tainnut syödä kunnon pihvin viimeksi 3-4 vuotta sitten) tai nykyisin edes broileria. Mieluiten syön keittoja, salaatteja, peruna- ja kasvisruokia ja kalaa. Etnisistä ruuista suosikkini ovat thaimaalainen, venäläinen ja meksikolainen.

Lempimakeinen on selkeästi suklaa. Maitosuklaa, pähkinäsuklaa, valkoinen suklaa, tumma suklaa, täytesuklaa, chilisuklaa, you name it. Karkkia ostan äärettömän harvoin, ja jos ostan, yksi karkkipussi voi kestää minulla kuukauden ja sittenkin siellä on vielä "ne pahat" jäljellä. :) Makuunista kerään pari kertaa vuodessa leffan kylkiäiseksi pussillisen, jossa on lähinnä salmiakkia ja vaahtokarkkeja. Isoa pussillista minun ei kannata kerätä, koska ne sulavat syömättöminä isoksi mötiksi, jonka heitän pois koska se näyttää ällöltä. :)

Lempilukemistani... Ai kamala, ei tämmöistä voi kysyä! Olen lukemisen suhteen melkoisen kaikkiruokainen, luen sujuvasti sekaisin historiallisia lukuromaaneja, dekkareita, fantasiaa, elämäkertoja, matkakirjoja, runoja, romantiikkaa, korkeakirjallisuutta, novelleja, sotaromaaneja, tyttökirjoja, kauhua, jännitystä ja sarjakuvia. Kirjastosta olen tainnut lainata kaikista muista hyllyistä, paitsi otsikon "Eräkirjat" alta. :) Lempikirjailijoitani ovat tällä hetkellä ainakin Diana Gabaldon, Marja Leena Virtanen (kyllä, jo yhden kirjan perusteella), Joel Haahtela (sama juttu!), Heidi Köngäs, Agatha Christie, Tracy Chevalier ja Kari Hotakainen.

Lempipaikka käsitöille. Rottinkinen kori. Hehe, tässä ei kai kuitenkaan kysytä säilytyspaikkaa, vaan missä haluan käsitöitäni tehdä? Nykyisin en enää harrasta muita käsitöitä kuin neulomista, ja sitäkin tosi vähän. Ennen olen ollut kova tekemään vaikka mitä. Lapsena virkkasin metritolkulla pyyheliinapitsejä, kunnes kyllästyin ja lopetin (enää en ehkä edes osaisi?). Teininä rakastin ompelemista (olen ommellut itse muun muassa vanhojenpäiväpukuni, penkkaripukuni ja lakkiaismekkoni), mutta parikymppisenä ompeleminenkin alkoi tympiä enkä ole sen koommin ompelukoneeseen enää koskenut, verhotkin ostan valmiina. Vajaa kymmenisen vuotta sitten hullaannuin ristipistoihin, tein niitä pari vuotta neula sauhuten, kunnes väsähdin niihinkin ja sekin harrastus loppui (ai miten niin olen lyhytjänteinen? :). Ainoa käsityöharrastus, joka on kulkenut mukanani koko elämäni siitä asti kun puikot ovat pysyneet käsissä, on neulominen. Sekin on nykyään harmillisen kausittaista, saattaa mennä 2-3 vuotta etten edes koske puikkoihin, ja sitten taas innostun ja neulon kaikenlaista jonkin aikaa. Mieluiten taidan neuloa sohvalla.

Lempielokuviani ... Tämä on miltei yhtä mahdoton kysymys kuin lempikirjat! Ainakin kaikki leffat, joissa esiintyy Colin Firth! <3 No, muutamia muita luetellakseni ainakin Brokeback Mountain, Vicky Cristina Barcelona, Sovitus, Walk the Line, Piano, Frida, I am Dina, Ylpeys ja ennakkoluulo, Talvisota, Orpokoti, molemmat Tuntemattomat, Volver, Dirty Dancing ja Notting Hill. Niin ja myös Love and Other Drugs, josta on hiukan yllättäen tullut minulle tärkeä elokuva. Ja onhan siinä ihana Jake Gyllenhaal! <3

"It isn't fair! I have places to go!" "You'll go there. I just may have to carry you."

Annan tämän tunnustuksen eteenpäin Joanalle Hiirenkorvia -blogiinAnna Elinalle Vielä yksi rivi -blogiin, Ninolle Valoa pimeässä -blogiin, Saralle Saran kirjat -blogiin, Jum-Jumille Sanojen jano -blogiin, Norkulle Nenä kirjassa -blogiin ja Nonnulle Nonnulaan.

Kommentit

  1. Oi Colin Firth! Siinä on kyllä töydellistä Mr Darcya kerrakseen.. Huokaus. Ja Dirty Dancing ja Patrick Swayze.. Tämä päivähän alkaa mukavasti näitä miehiä ajatellessa :D

    Minullakin on käsitöille rottinkikori. :)

    Ihanat vastaukset sinullakin Sara. Hurmaavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tunnustuksesta. Colin Firth... on ihana... Olen kade tuosta käsityöosaamisesta, itselläni on peukalo keskellä kämmentä. :)

    VastaaPoista
  3. Ole hyvä Sara ja kiva, että ehdit vastata!

    Poronkäristys ja vispipuuro kuulostaa herkulliselta. Sinihomejuustoa änkeän melkein kaikkiin ruokiin sekä salaatteihin. Leffailan herkku on valkohomejuusto ja rypäleet.

    Olin ennen hulluna Jakeen, mutta Jonathan Myers leffasta Match Point muutti kaiken;-)


    Nyt minä huomasin, että olet kuvaperfektionisti kuten minäkin;-)

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Nuo lontoolaiset ruusut ovat aivan ihania <3

    Ruokasuosikkisi saivat veden kielelle! Heidi Köngästä aion lukea lisää, ainakin sen Lupauksen, kuten olen lupaillut ;).

    VastaaPoista
  5. Hymyilen täällä sille, miten paljon meillä on samoja mieltymyksiä: ruoat (minäkin syön harvoin pihvejä) etnisiä ruokia myöten; Karkit suklaana (salmiakki ei vaan mene minulle); Laajat genreskaalat lukemisen suhteen sekä lempielokuvat: Notting Holl on ihana, Walk the Line mahtava, Frida vaikuttava, Dirty Dancing teinivuosien suursuosikki... Vain minun itseni tekemiä käsitöitä meiltä ei löydy.

    Sinulla on kyllä hyvä maku. ;)

    <3

    VastaaPoista
  6. Onnea ruusutunnustuksesta ja kiitos sen jakamisesta! <3

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaimalle tästä tunnuksesta! Ei oo suklaan voittanutta! En ole koskaan maistanut chilisuklaata, mitä suosittelet ja mistä? Minulla ei päivittynyt postauksesi, näin sen toisesta blogista. Blogger oikuttelee ja omatkaan postaukseni ei välillä meinaa ollenkaan päivittyä. Hyviä leffoja myös listassasi, tulee vaikeus valita omia suosikkeja...

    VastaaPoista
  8. Oi kiitos tästä tunnustuksesta! Lukeminen tai bloggaaminen eivät ole viime aikoina oikein sujuneet, mutta tämä piristää mieltä! <3

    VastaaPoista
  9. Minäkin olen aivan ihastuksissani hyvästä maustasi, kun pidämme niin monista samoista asioista niin ruoan, makeisten, lukemisten kuin elokuvien saralla. Käsitöissä olen valitettavasti avuttomampi, mutta neulomisesta silti pidän ja harrastankin sitä ainakin kerran vuosikymmenessä. ;D

    VastaaPoista
  10. Kiitos ihanista kommenteistanne! <3 Palailen näihin huomenna paremmalla ajalla... :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit