Blogistanian Globalia, minun ehdokkaani


Tammikuun alussa järjestetty Blogistanian Finlandia -mittelö poiki jälkimainingeissaan tämän mainion Blogistanian Globalia -äänestyksen. Sen emäntänä ja alkuunpanijana toimii Kirjavan kammarin Karoliina, kiitosta vaan siihen suuntaan! :) Äänestyksen tarkoituksena on siis nostaa esille laadukasta käännöskirjallisuutta.


"Äänestämme tammikuun aikana mielestämme parhaita ulkomaisia, vuonna 2011 Suomessa suomeksi tai ruotsiksi julkaistuja, aikuisten kaunokirjallisia teoksia. Kisan ulkopuolella jäävät paitsi tietenkin alunperin suomeksi/suomenruotsiksi ja ennen tai jälkeen vuoden 2011 julkaistut teokset myös tietokirjat (tämä koskee myös elämäkertoja ja muistelmia) sekä lasten- ja nuortenkirjat."

Tässä äänestyksessä annetaan ääniä kirjoille, jotka bloggaaja on itse lukenut, bloggauspakkoa ei vielä tämänvuotisessa äänestyksessä ole (mikä on minun kannaltani loistojuttu, sillä yhdestäkään niistä neljästä kirjasta, joille aion oman ääneni antaa, en ole vielä ehtinyt blogata! :). Olen lukenut hirvittävän vähän viime vuonna ilmestyneitä käännöskirjoja, ja tarkoitukseni olikin lukea nyt tammikuun aikana muutama teos, joille uskoin voivani antaa äänen (mm. Shriverin, Shamsien ja Orringerin uutuudet), mutta lopulta tästä muodostuikin yksi huonoimmista lukukuukausista aikoihin. :)

Pidemmittä puheitta annan ääneni seuraaville kirjoille:

Colm Tóibín: Brooklyn
- Ehdottomasti paras viime vuonna lukemani käännöskirja, upea romaani, joka jätti voimakkaan jälkihehkun useiksi viikoiksi. Jo tämän yhden kirjan perusteella minusta tuli Tóibín-fani!

David Nicholls: Sinä päivänä
- Yhdellä sanalla sanottuna: Ihana! :)

Sarah Waters: Vieras kartanossa
- Kiehtova, taidokas ja vahva - ja niin ihanan brittiläinen romaani!

Chris Cleave: Little Been tarina
- Koskettava ja ajatuksia herättävä laadukas brittiläinen lukuromaani.

(Hmm, huomaan että kaikki minulta ääniä saaneet teokset sekä sijoittuvat että ovat peräisin Brittein saarilta. :) No, joka tapauksessa Blogistanian Globalia -äänestyksen voittajat julkistetaan Kirjavassa kammarissa torstaina 2.2.2012.

Kommentit

 1. Nämä kaikki kirjat on kyllä hyvin edustettuina kisassa, jännäksi menee!!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että tykkäsit Brooklynista <3. Peukut myös Watersille!

  VastaaPoista
 3. Brooklyn on ihana ja jos olisin lukenut Sinä päivänä, olisin siitä varmastikin pitänyt.

  VastaaPoista
 4. Cleave olisi ollut listallani, jos olisin sen ehtinyt tekemään. Mutta nyt käyn vain lukemassa toisten listoja.

  Ja tuo edellisen postauksen Harukami on luvun alla.

  VastaaPoista
 5. Minä olen sentään lukenut yhden listasi kirjoista, siis Little Been :D

  Olen alkanut varovaisesti kiinnostua Brooklynistä ja Sinä päivänä odottaa minua onneksi jo yöpöydällä.

  VastaaPoista
 6. Hih, kaikki sinun kirjasi ovat ihania, vaikka omalle listalleni päätyi lopulta vain Vieras kartanossa. Little Been tarinaa mietin ihan viimeiseen saakka, Sinä päivä ei ihanuudestaan huolimatta ollut kuitenkaan minulle Se kirja. Ja Brooklynia aloitin eilen, se on kyllä ihan huikean hyvän oloinen heti alusta saakka.

  <3

  VastaaPoista
 7. Hanna, totta, nämä kaikki neljä kirjaa olivat hyvin edustettuina paitsi kisassa, myös viime vuonna kirjablogeissa ylipäänsä.

  Maria, Brooklyn on ihana. <3 Ja noh, Waters samaten. :)

  Leena, lue ihmeessä Sinä päivänä, kun ehdit! Varmasti pidät siitä! :)

  Mari, minäkään en ole vielä ehtinyt blogata Cleaven kirjasta. Pidin siitä kovasti, mutta luulen että jos olisin ehtinyt lukea muutaman muun kirjan (esim. Shriverin Jonnekin pois, Orringerin Näkymttömän sillan ja Shamsien Kartanpiirtäjän) olisi Little Bee ollut se kirja joka olisi joutunut tekemään listalle tilaa... :)

  Linnea, voi että, sinulla on hyvää luvassa! <3 Brooklyn ja Sinä päivänä ovat ihania! <3

  Katja, <3 sinulle. :) Kuten juuri Marille sanoinkin, jos olisin ehtinyt lukea muutaman hyväksi kuvittelemani kirjan, olsi Little Bee luultavasti pudonnut pois kuuden joukosta. Nyt olin ehtinyt lukea niin vähän käännöskirjallisuutta, että LB mahtui ihan mukavasti joukkoon. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit