Charlaine Harris: Kylmäveristen klubi


Charlaine Harris: Kylmäveristen klubi (Gummerus, 2010. 291 sivua. Alkuteos Club Dead, 2003. Suomentanut Sari Kumpulainen.)

Sookiella on huolia. Mieshuolia. Hänen vampyyripoikaystävällään Billillä on selvästi jotain salattavaa, eikä Sookie pysty lukemaan miehen ajatuksia. Bill väittää lähtevänsä liikematkalle, mutta katoaa reissullaan kuin maan nielemänä. Sookie on sydän syrjällään huolesta ja ryhtyy etsimään Billiä tämän seksikkään pomon, Ericin, kanssa. Jäljet johtavat Mississippin yliluonnollisten olentojen alamaailmaan. Sookie haluaa lähteä etsimään Billiä paikan päälle Jacksoniin, ja Eric järjestää hänelle turvaksi ja oppaaksi ihmissusi Alciden, joka on paitsi vahva ja älykäs, myös syötävän komea! Vähitellen alkaa vaikuttaa siltä että Bill on pettänyt Sookieta Lorena-vampyyrin kanssa, ja pitää tätä uutena rakastajattarenaan. Tapahtumien edetessä Sookie joutuu muun muassa pakenemaan kidnappaajia, torjumaan Ericin lähentelyjä ja tukahduttamaan lemmekkäitä tunteita Alcidea ja Ericiä kohtaan. Sekä miettimään, haluaako enää jatkaa petturipoikaystävänsä kanssa, vai pitäisikö peräti alkaa teroittaa vaarnaa...


Tämä kolmas suomennettu Sookie-kirja oli mielestäni ehkä paras kolmesta ensimmäisestä osasta! Kuten aiemmatkin kirjat, tämäkin oli tavattoman mukaansatempaava tarina täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sekä loistavaa ja kekseliästä huumoria, ja mikä parasta, se tihkui romantiikkaa, flirttiä ja kuumia tunteita. Uusi hahmo, ihmissusi Alcide Herveaux, oli äärettömän puoleensavetävä ja miehekäs tyyppi, ja Sookien ja Alciden (kuten myös Sookien ja kestosuosikkini Ericin) välisistä kohtaamisista lukeminen aiheutti mukavasti kutinaa vatsanpohjassa. :) Sen sijaan Billiä kohtaan tunsin tätä kirjaa lukiessani lähinnä suurta pettymystä ja ärtymystä. :)

Aiemmissakin kirjoissa esiintynyt vampyyri Bubba jatkaa hauskuuttamista tässä kolmososassa. Mies on tavattoman hauska hahmo ja kirjailijalta mielestäni loistava oivallus (en halua spoilata kenenkään lukunautintoa ja kertoa miehestä mitään enempää, lukekaa itse!). On suorastaan sääli ettei Bubbaa nähdä True Bloodissa, vaikkakin toisaalta ymmärrän hyvin miksi tämä kyseinen julkkishahmo on jätetty pois sarjasta.

Parhaillaan tv:ssä esitettävä True Bloodin kolmas kausi on muutenkin jälleen melkoisen erilainen kuin tämä kirja johon kauden tapahtumien juoni löyhästi perustuu. Mutta kuten kirjassakin, sarjassa Alcide on kerrassaan kuuma pakkaus (kuten oheisista kuvista näkee...). Kylmäveristen klubi loppui niin herkullisesti että mieleni tekisi alkaa kiireellä lukea neljättä Sookie-kirjaa, mutta en halua tehdä sitä ennen kuin TB:n kolmas kausi on kokonaisuudessaan esitetty, ja voin siten keskittyä uuteen kirjaan avoimin mielin eivätkä kirjan ja sarjan tapahtumat sekoitu päässäni. :)

Toistan itseäni, mutta siitäkin huolimatta on jälleen kerran pakko sanoa: nämä Sookie-kirjat ovat loistavaa viihdettä, kekseliästä kerrontaa ja kertakaikkisen koukuttavaa luettavaa! <3

Kommentit

Suositut tekstit