Heinäkuun luetut ja ostetut

Heinäkuu on ollut minulle yllättävän hyvä lukukuukausi, vaikka olenkin ollut koko kuukauden tiiviisti töissä. Kuluneen kuukauden aikana olen ehtinyt lukea jopa yhdeksän kirjaa, ja lisäksi kuunnella yhden äänikirjana, joten kuukauden yhteissaldo on täysi kymppi. :) Varsinkin tällä viikolla olen ollut lukemisen suhteen erityisen aikaansaava, tämän viikon aikana olen saanut luettua neljä kirjaa ja kuunneltua loppuun pitkään kesken olleen äänikirjan (mitään muuta en olekaan sitten ehtinyt ;).


Heinäkuussa olen siis lukenut seuraavat kirjat:

Heidi Köngäs: Luvattu
Kirsti Ellilä: Eksyneet näkevät unia
Doris Lessing: Kesä ennen pimeää
Deborah Moggach: Tulppaanikuume
Sami Hilvo: Viinakortti
Jodi Picoult: Yhdeksäntoista minuuttia
Riitta Jalonen: Todistaja Brigitin talossa
Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie (äänikirja)
Per Petterson: Hevosvarkaat
Lisa See: Pionin rakkaus

Kuukauden parasta yksittäistä kirjaa on taas mahdotonta nimetä, mutta parhaat kotimaiset ovat varmaankin olleet Jalosen ihana Todistaja Brigitin talossa ja Hotakaisen upea Juoksuhaudantie (en mainitse tässä nyt lempikirjaani Köngäksen Luvattua, koska luin sen jo toista kertaa). Paras ulkomainen oli Pettersonin väkevä Hevosvarkaat, jaetulle kakkossijalle pääsivät ihanat historialliset romaanit Tulppaanikuume ja Pionin rakkaus, joista kummastakin nautin suuresti. Tämä oli sikälikin hyvä lukukuu, etten lukenut yhtään selkeästi huonoa kirjaa.

Nyt kun tarkastelen luettujen kirjojen listaa, huomaan etten ole koko kuukauden aikana lukenut yhtään aikuisille suunnattua uutuuskirjaa, sillä listan tuoreinkin teos, Sami Hilvon Viinakortti, on julkaistu 2010. Olenkin havainnut tämän ilmiön itsessäni viime viikkoina - vaikka olen saanut kirjaston varausjonosta monia kiinnostavia uutuuskirjoja, olen silti halunnut lukea jotain ihan muuta! Olenkin miettinyt, miten paljon lukuinnostukseeni uutuuskirjojen suhteen vaikuttaa se, että niihin törmää pienen ajan sisällä niin monissa blogeissa. Ilmeisesti se todella vaikuttaa, ja monesti haluankin isoimpien blogisavujen vähän tasoittuvan ennen kuin itse tartun kyseisiin kirjoihin.

Edelleenkin tilanne on se, etten ole bloggauksissani ajan tasalla, vaan vieläkin kirjoittamatta on arviot kuudesta luetusta kirjasta. Olen kuitenkin saanut heinäkuun aikana kirjoitettua jo osasta kuluneen kuukauden luetuista, joten "välimatkaa" on tullut vähän kurottua kiinni, viime kuun lopussa tilanne kun oli vielä se, että en ollut ehtinyt kirjoittaa vielä yhdestäkään kesäkuussa luetusta kirjasta. Elokuun tavoitteeni on nyt siis päästä blogipäivityksissäni vihdoin ajan tasalle, ja päästä siis kirjoittamaan arvioita sitä mukaa kun saan kirjoja luettua (juu, olen itsepäinen juntti enkä halua jättää yhdestäkään kirjasta kirjoittamatta :D).

Elokuun puolelle kesken jää jokunen heinäkuussa aloitettu kirja, muun muassa Janice Y. K. Leen Pianotunnit. Totesin jossain kohtaa tämän kuun aikana että minun on turhaa huudella blogini sivupalkissa kesken olevia kirjojani, ja niitä kirjoja joita olen ajatellut lukea seuraavaksi, kun oikeassa elämässä olen niin tuuliviiri että luen ihan fiiliksen mukaan (aina useaa kirjaa samaan aikaan), ja vaikka kuinka tekisin suunnitelmia sen suhteen mitä lukisin seuraavaksi, huomaan kuitenkin todellisuudessa lukevani taas jotain ihan muuta. :) Siksipä muutin blogini ulkoasuakin pikkuisen.

Kirjaostosten suhteen tämä kuukausi näytti jo todella hyvältä, tähän päivään mennessä en ollut ostanut yhtään kirjaa, kunnes tänään tapahtui lipsahdus; poikkesin kaupungissa, jotenkin ajauduin Sokoksen alennettujen kirjojen pöydän luo, ja kuten arvata saattaa, siinä kävi huonosti. Näin huonosti:Huoh. Olen ehkä vähän toivoton... :) Mutta hei, uusin Haahtela! Gabaldonia!! Ja Tapaus Kalteis ja Tähtihetki olivat pari euroa kappale, joten en vaan voinut jättää niitä hyllyyn!

Kuukauden hämmentävin "blogitapahtuma" minun osaltani oli tämä Aamulehdessä 20.7. julkaistu juttu kirjablogeista. Nettiversiosta näkee vähän mistä jutussa oli kysymys, mutta paperiversiossa oli esiteltynä monen muun tutun blogin ohessa tämä allekirjoittaneen blogi. Esittelyssä oli mainittu muun muassa minun lukevan dekkareita, viihdettä, lastenkirjoja ja kotimaista nykyproosaa (no höh, luen kyllä paljon kaikkea muutakin joten otos tuntuu melko suppealta!) ja että otan innokkaasti osaa kirjahaasteisiin (tuo pitää kyllä hymyilyttävän hyvin paikkansa :). Itse en tilaa Aamulehteä, mutta kun sain parilta ystävältäni kuulla blogini komeilevan levikiltään Suomen toiseksi suurimman sanomalehden kulttuuripalstalla, meinasi siinä mennä aamukahvit väärään kurkkuun. :D Tulihan siitä hirmu hyvä mieli, mutta en edelleenkään ymmärrä mitä minun blogini teki siinä porukassa. :D

Hassua miten pian kesä on mennyt, huomenna alkaa jo elokuu. Mutta iso osa minusta odottaa jo kovasti kuulaita, raikkaita, syksyisiä päiviä; pimeitä iltoja, kynttilöitä, kotimaisia omenoita, teetä ja hyviä kirjoja. Rakastan kesää mutta syksyn lapsena olen aina rakastanut myös syksyä. Harmi vain että sen jälkeen täytyy tulla talvi... :)
Ihanaa ja hyvien kirjojen täyteistä alkavaa viikkoa ja elokuuta kaikille! <3

Kommentit

 1. Vau! Hauskaa, että Aamulehdessä kirjoitettiin kirjablogeista ja että sinunkin blogisi mainittiin. Äläkä yhtään siellä kainostele, sinun blogisi on oikeasti upea! <3

  Gabaldonia! Minun on jo kauan pitänyt aloittaa Gabaldonin lukeminen, kun olet kuullut niin paljon kehuja, mutta en ole ehtinyt. Kirjaston poistomyynnistä ostin tuon Matkantekijä-sarjan toisen osan ja kirppikseltä löysin kolmannen osan, kun luulin sen olevan ensimmäinen osa. Olin jo innoissani, että pääsen nyt aloittamaan tämän sarjan, mutta kun tulin kotiin, huomasin erehdykseni :D Vielä kun bongaisin sen ensimmäisen osan jostain. Kirjastosta en ehkä viitsi sitä lainata, koska haluan lukea järkäleeni rauhassa :D

  VastaaPoista
 2. Hei, minäkin ostin tuon Gabaldonin uusimman, vaikka vasta kaksi ensimmäistä on luettuna..

  Odotan arvosteluasi tuosta Yhdenksäntoista minuuttia -kirjasta, myös sen nappasin mukaan yhdestä alekorista ja tekisi mieli lukea se jo.

  Vielä tuosta Aamulehden jutusta. En ole nähnyt paperiversiota (harmi), mutta kurkkasin tuota nettiversiota. Ja minun täytyy kyllä sanoa, etten ihmettele yhtään sitä, että sinun blogisi on päässyt lehteen. Kuten olen todennut, blogisi on aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon tuosta Aamulehden vinkistä, oli kokonaan mennyt meikäläiseltä ohi! Mitäköhän minunkin vaatimaton sepustukseni siellä teki?? Kivaa, että on huomioitu. Sinulla on niin kiva blogi, että en ihmettele poimintaa lainkaan!

  Hyviä hankintoja muuten olit tehnyt, Haahtela on pieni helmi.

  VastaaPoista
 4. Sinulla on ollut kadehdittavan hyvä lukukuukausi! Listalta minulle ainut tuttu on tosin tuo Juoksuhaudantie (joka on kyllä omituisen hyvä kirja).

  Minä aion seuraavalla nyt syksyllä lukea nuo Gabaldonit sillä tajusin että minulla on kaikki neljä englanniksi. Tai kakkososa on karussa jossain mutta jossain silti..

  Ja suuret onnittelut lehtimaininnasta! Ansaittua!

  VastaaPoista
 5. Wau, olisipas hauskaa jo omakin blogi joskus mainittaisiin tuollaisissa jutuissa :)

  Minäkin jo odottelen viileneviä, pimeitä loppukesän/alkusyksyn iltoja, kun saa käpertyä sohvan nurkkaan rauhassa lukemaan!

  VastaaPoista
 6. Lauralle vinkki koskien Gabaldonia. Itse löysin sarjan ensimmäisen osan, Muukalaisen, Kirjatori -nimisestä kaupasta. Hintaa oli neljä tai viisi euroa (pokkari, mutta tiiliskivi sekin). Myös kaksi seuraavaa osaa oli myynnissä, mutta niistä pyydettiin jo tuplahintaa!

  VastaaPoista
 7. Voi kääk, kun olette ihania! <3 :)

  Laura, kiitos! <3 (Punastuin!:)
  Nino tuolla alempana vinkkaakin että Kirjatorilta saisi Muukalaista pokkarina!! Sinne siis ja sassiin (mikäli missään lähietäisyydelläsi on Kirjatori)! :) Tämä Gabaldonin sarja on upea! Itsehän olen lukenut vasta kolme ensimmäistä osaa, mutta haluan lukea seuraavat osat rauhassa vaikka lomalla. Ne kirjat kun vievät niin mennessään että minä ainakin olen lukenut niitä läpi yön aamuun asti, ja ollut töissäkin ihan päästäni sekaisin ja elänyt vain 1700-lukua. :D Ja ainakin minulle nämä ovat sellaisia kirjoja että haluan ne ehdottomasti omaan hyllyyni. Sarjassa on nyt suomeksi ilmestynyt seitsemän osaa, minulta puuttuu enää kuudes, Lumen ja tuhkan maa.

  Nino, ihanaa kun täältä blogimaailmasta löytyy muitakin Gabaldon-faneja! <3 Ja kiitos antamastasi vinkistä Lauralle, Kirjatorilta tekee usein hyviä löytöjä! :)
  Kirjoittelen Picoultin kirjasta näillä näkymin tiistaina, joten pysy kuulolla. :) Kirja oli kyllä hyvä, rankka ja kovasti ajatuksia herättävä, mutta hyvällä tavalla. :)
  Ja kiitos sanoistasi, olet ihana!! <3 <3

  Kirsi, kävinkin jo kommentoimassa sinun blogissasi lisää... :) Ja kiitos paljon sinulle, ihanasti sanottu!! <3 Ja hei, kiitos samoin!! :)
  Haluaisin kaikki Haahtelat omaan hyllyyni, vielä on etsittävää kun hyllystä löytyy vasta Elena ja tämä Katoamispiste...

  Linnea, niin on, vaikken ole ollut edes lomalla! Tosin sen kustannuksella olen lukenut, että nyt koirankarvapallot pyörivät nurkissa ja sormella ei kauheasti viitsi vedellä hyllypintoja ettei karmea totuus paljastu... ;D
  Oi, olen _aivan varma_ että rakastut Gabaldonin kirjoihin!! <3 Sinulla on huikea matka edessäsi, matka Gabaldonin 1700-luvun Skotlantiin! <3
  Ja kiitos Linnea ihana! <3

  Susa, arvaapa vaan oliko täydellinen yllätys kuulla tuosta lehtijutusta? En olisi IKINÄ arvannut! :D Sinun monipuolinen ja ihana blogisi ansaitsisi ehdottomasti vastaavan huomion!
  Ja tuo kuulostaa ihanalta, kun saa hyvällä omatunnolla lukea sohvannurkassa kirjaa, kun ulkona on pimeää ja sataa vaikka vettä... <3

  VastaaPoista
 8. Onnea mediahuomiosta, Sara! <3

  Olit nopea, Brigitin talo jo luettuna - odotan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 9. Kiitos ♥

  Minua harmittaa tosi paljon, kun "kirjakauppa-aikanani" hankin tosi halvalla nuo neljä ekaa Gabaldonia, mutta ne olivat muutaman vuoden hyllyssä kunnes päätin laittaa ne kiertoon kun en ollut siihen mennessä saanut luettua niitä :/

  VastaaPoista
 10. Kiitos Nino vinkistä, mutta valitettavasti kaupungissani ei ole Kirjatoria ja lähin usean sadan kilometrin päässä. Tämäkin mukamas Suomen suurimpia kaupunkeja, pyh! Keskustan pienuus ja sen pienet liiketilat eivät houkuttele tänne yhtään mitään uutta. Nousen barrikadeille ja VAADIN itse kaupunkia luovuttamaan liiketilan Kirjatorille!!

  VastaaPoista
 11. Teethän arvion Viinakortista? Haluaisin kuulla mielelläni mielipiteesi. :)

  VastaaPoista
 12. Maria, kiitos! <3
  Brigitin talo oli niin hyvä että luin sitä joka paikassa, sängyssä ennen nukkumaanmenoa ja heti taas herättyäni, aamupalapöydässä... :) Kirjoitan siitä parin päivän sisällä. :)

  Susa, voi ei - virhe! :D Oikeasti uskon että pitäisit kovasti Gabaldonin kirjoista! Lainaapa vaikka Muukalainen kirjastosta ja katso itse... ;)

  Laura, voi harmi! :( Kirjatorilta löytyy usein melko uusiakin kirjoja tosi halvalla - siksi kierränkin sen useimmiten kaukaa. :D Voi kun Kirjatorilla olisi oma nettikauppa...

  Anki, Viinakorttia tulossa näillä näkymin huomenna! :)

  VastaaPoista
 13. Olet lukenut ahkerasti heinäkuussa! Olen lukenut noista vain Viinakortin (joka oli hyvä), mutta aion tutustua tänä syksynä Lisa Seehen.

  Onnea lehtimaininnasta, jonka olet tosiaankin ansainnut! <3

  Minäkin pidän syksystä monella tavalla, mutta toisaalta tykkään kyllä kaikista vuodenajoista. :) Ihanaa alkanutta elokuuta, Sara!

  VastaaPoista
 14. Karoliina, Viinakortti oli tosiaankin hyvä, yritän saada siitä tänään kirjoitettua arvion. :)
  Ja oi, Lisa See! <3 Pionin rakkaus oli ihana! Haluaisin pian lukea myös Lumikukan ja salaisen viuhkan...

  Kiitos ihana! <3 :)

  Minäkin tykkään kaikista vuodenajoista - paitsi talvesta, yöh! En ole yhtään talvi-ihminen! Tai no, onhan luminen maisema ihan kaunis, jos sitä saa katsella ikkunan läpi takan ääreltä kädessä mukillinen kuumaa kaakaota... ;)

  VastaaPoista
 15. Juu, en minäkään talvella halua erityisesti ulkoilla. En ole muutenkaan mikään ulkoilmaihminen. :) Ja talvi on ihana vain silloin, kun on lunta. Ja kun on joulu, sekä kynttilöitä. :)

  VastaaPoista
 16. Minun taas on pakko ulkoilla joka päivä koiran takia, ja monta kertaa päivässä. Inhoan liukkaita kelejä, räntäsadetta, ja sitä jos on tullut valtavasti märkää lunta ja siinä joutuu kahlaamaan koko pitkän lenkin ajan. Yöh. Minun ihannetalvenani on maassa maksimissaan viisi senttiä lunta, pakkasta 1-10 astetta, ei yhtään räntäsadetta eikä pääkallokelejä. Tai sitten leutoa, kuten Lontoossa, ja vaikka sitten sitä vesisadetta. :)

  Kynttilöitä minäkin rakastan. <3 :)

  VastaaPoista
 17. Onnea Aamulehden juttuun pääsemisestä. Lehdessä mainituista blogeista sinun on eräs suurin suosikkini. <3

  Olet lukenut hyviä kirjoja. Hevosvarkaat saan toivottavasti pian, Todistajan Brigitin talossa lainasin juuri kirjastosta, Juoksuhaudantiestä muisyelen pitäneeni ja Tulppaanikuume olisi varmasti aika täydellinen välipalakirja minun makuuni.

  VastaaPoista
 18. Kiitos Katja ihana!! <3 <3

  Oi, odotan mitä pidät Hevosvarkaista (varmasti pidät, se on ihana!) ja Brigitin talosta (sekin on ihana!), ja Tulppaanikuumekin voisi olla sinulle kovasti mieleen, uskoisin!
  Meillä on kyllä kovin samanlainen kirjamaku, ja se on ihanaa, uskallan luottaa aika pitkälle siihen että jos sinä olet pitänyt jostain kirjasta, minäkin pidän! <3

  (huoh, mikä kommentti, kirjoitin neljä kertaa (!!) sanan ihana :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit