Charlaine Harris: A Touch of Dead


Charlaine Harris: A Touch of Dead (Gollancz, 2010. 192 sivua.)

Tämä pieni kirjanen koostuu viidestä novellista (Fairy Dust, Dracula Night, One Word Answer, Lucky ja Gift Wrap) joissa Sookie mm. selvittää murhatun keijukaisen kohtaloa, juhlii Fangtasiassa Draculan synttäreitä, selvittää kuolleen serkkunsa Hadleyn kohtaloa sekä tutun vakuutusasiamiehen toimistomurtoa, ja viettää joulua yksin saaden yllättäen seurakseen loukkaantuneen ihmissuden. Nämä novellit sijoittuvat varsinaisten Sookie-fantasiaromaanien väliin, kirjojen 4, 5 , 7 ja 8 jälkeen.

Sain tämän novellikokoelman käsiini kirjastossa, ja vaikka heti esipuheesta selvisi että kyseiset novellit tosiaan sijoittuvat ajallisesti neljännen ja yhdeksännen kirjan väliin (itsehän olen lukenut vasta kolme ensimmäistä kirjaa), en voinut malttaa mieltäni. Ja ennen kuin huomasinkaan, olin jo lukenut ensimmäisen novellin ja minun oli ihan pakko saada lukea koko kirja. :) Kiinnitin muuten huomiota siihen että nämä Sookie-kirjat ovat kirjastossa sijoitettuna kauhuosastolle, vaikkei näissä novelleissa varsinkaan ole mielestäni kauhuelementtejä nimeksikään.

Näistä novelleista ilmeni näin koko sarjaa lukemattomalle jonkin verran juonipaljastuksia erityisesti Sookien rakkauselämän suhteen, mutta se ei haitannut yhtään!! Tämä oli tosi kiva ja nopealukuinen välipalakirja, eniten viihdyin novellien Dracula Night ja Gift Wrap parissa, ensin mainitussa pääosassa oli Sookien ohella ihana Eric, ja toinen novelli oli muuten vain aika kutkuttava... :)


I had to gape. He looked positively edible. Eric is very tall, very broad, very blond, and tonight he was dressed in a tuxedo that had not come off any rack. This tux had been made for Eric, and he looked as good as any James Bond in it. Black cloth without a speck of lint, a snowy white shirt, and a hand-tied bow at his throat, with his beautiful hair rippling down his back...
"James Blond", I muttered. Eric's eyes were blazing with excitement. Without a word, he dipped me as though we were dancing and planted a hell of a kiss on me: lips, tongue, the entire osculant assemblage. Oh boy, oh boy, oh boy. When I was quivering, he assisted me to rise. His brilliant smile revealed glistening fangs. Eric had enjoyed himself.

Kommentit

  1. Oma suosikkini on myös tuo, Dracula Night ja sitten myös se uusin Two Blondes on hyvä, siinä esiintyvät pääosassa Sookie ja Pam.

    Ericin kuvia onki aina ilo katsella <3

    VastaaPoista
  2. Two Blondes kuulostaa hyvältä (Pam on mainio hahmo!), en olekaan vielä lukenut! Lisää hyvää luvassa siis... :)

    Totta, Ericiä katselee aina ilolla... ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit