Päivä 22: oman hyllyni aarteet.

Olen onnellinen miltei jokaisesta omistamastani kirjasta. Jos kodissani syttyisi tulipalo ja kirjani tuhoutuisivat... ei, se on liian kammottava ajatus edes ajateltavaksi. Olen aiemmin ostellut paljon kirjoja, nykyisin pyrin vähän maltillisempaan osteluun kun hyllyt ovat niin ääriään myöten täynnä ettei säilytystilaa enää juurikaan olisi uusille kirjoille (ja vanhoistahan on hyvin vaikeaa luopua... :) ). Nykyisin ostan enimmäkseen vähän tilaa vieviä pokkareita, ja ulkomailta paljon englanninkielistä kirjallisuutta.

Kaikista omistamistani romaaneista minulle tärkeimpiä ovat mm. Heidi Köngäksen kirjat Luvattu ja Vieras mies (joihin palaan myöhemmin tämän haasteen yhteydessä), Kaari Utrion historialliset järkäleet, Susanna Clarken korumaisen kaunis fantasiakirja Jonathan Strange & Mr. Norrell valkoisilla kansilla, Diana Gabaldonin Matkantekijä -sarjan viisi ensimmäistä osaa, Charlaine Harrisin Southern Vampire Mysteries -sarjan kymmenen ensimmäistä osaa englanniksi (siis Sookie Stackhouse -sarja), Laila Hirvisaaren Lappeenranta -sarja, L. M. Montgomeryn tyttökirjat, Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa kolmena eri painoksena... Ja monta muuta.

Sinuhe minulla on kahtena eri kappaleena ja Täällä pohjantähden allakin löytyy, ja vaikken ole kumpaakaan klassikkoa vielä lukenut, kyseiset kirjat seisovat hyllyssäni minulle tärkeinä. :) Myös kirja, josta olen äärettömän ylpeä, on New Yorkista raahaamani vintage-painos lääketieteellisestä klassikosta Gray's Anatomy.

Tänään haluan kuitenkin esitellä kaksi minulle erittäin tärkeää matkailukirjaa, jotka ovat minulle rakkaita aarteita. Kuten olen aiemmin maininnutkin, matkustelu on suuri intohimoni ja rakkauteni. Matkustelen paljon, viime vuosi oli määrällisesti ennätyksellinen sillä kävin vuoden aikana kahdessatoista maassa (siis Suomen lisäksi), ja esimerkiksi pelkästään Iso-Britanniassa kolmesti. Löysin joskus kirjakaupasta tämän äärettömän herkullisesti kuvitetun Craig Doylen kirjoittaman matkailukirjan Matkaan; milloin, minne, miten. Kirja oli silloin kallis mutta se oli saatava! :) Olen selaillut kirjaa todella paljon, se on ihanaa lääkettä pahimpaan matkakuumeeseen, ja sen pohjalta olen suunnitellut matkoja, mm. tämänvuotisen kesälomani ajankohdan ja reppumatkan jonka aion silloin toteuttaa (siitä sitten lisää kun on sen aika...).


Minulle myös hyvin rakas kirja on tämä Lontoosta tekemäni löytö, National Geographicin valokuvakirja Britain & Ireland - A Visual Tour of the Enchanted Isles. Rakastan Britteinsaaria, iso osa matkoistani suuntautuukin juuri sinne päin, ja tämän kirjan kuvitus on todellista mannaa jatkuvaan Britannian ikävään.

Kommentit

  1. Mahtava tunnelma tuossa Britain & Ireland -kirjan kansikuvassa! Iskee oikein matkakuume!

    VastaaPoista
  2. No sanos muuta! Ja kirjassa on muutenkin todella upeita ja tunnelmallisia valokuvia. Ihana kirja!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit