Tunnustus, haaste ja valokuvia maailmalta.

Sain taannoin ihastuttavan kujerruksia-blogin ihanalta Linnealta tämän tunnustuksen. Tästä tuli kerrassaan hyvä mieli, kiitos! :)


Tunnustukseen kuuluu paljastaa itsestään seitsemän asiaa. Tai, kuten Linnea itse oli tehnyt, tehdä tämä valokuvin. Ajattelin lyödä tässä kaksi kärpästä samalla iskulla, eli vastata haasteeseen ja samalla kertoa näillä valokuvilla joistakin niistä maailmankolkista joissa olen päässyt käymään. Ja matkakuviahan olen lupaillut jo pitkään, joten tässä tulee pientä esimakua. Hienoja maisemia, mielenkiintoisia ihmisiä ja vaikuttavia paikkoja, olkaa hyvät! :)


Legendaarinen Shakespeare and co, kirjanystävien pyhiinvaelluspaikka Pariisissa. Ostin sieltä itselleni ihanan kulahtaneen kappaleen Khaled Hosseinin loistavasta kirjasta A Thousand Splendid Suns. Kirjassa on etusivulla Shakespeare and co:n leima, ja omistuskirjoitus, kirja on joskus kuulunut jollekin Jennylle. Nyt se on minun rakas aarteeni. :)


Hiroshima, Japani. Tämä on liikuttavin koskaan näkemäni muistomerkki. Kivi jonka edustalle ihmiset edelleenkin tuovat täysiä vesipulloja. Koska pahimpia asioita jonka Hiroshiman tuhosta eloonjääneet muistavat, on kammottava jano, oli pakko juoda mustaa sadetta kun muuta ei ollut. Tämän näkeminen nostatti kyyneleet silmiin.


New Yorkin katukuvassa kannattaa pitää silmät auki, koska voit nähdä ihan mitä tahansa. :)


Yksityiskohta Trevin suihkukaivosta Roomassa. Puhdasta kauneutta! <3


Luonnon jylhää kauneutta jossain päin Brasiliaa.


Ylisuloinen lehmäperhe Bremenin Schoorin kaupunginosassa, Saksassa.


Yksi kauneimmista ja vaikuttavimmista paikoista missä olen koskaan käynyt: Bosnia-Herzegovinan Mostar. Mykistävän kaunis kaupunki, jossa sodan jäljet ovat nähtävillä vielä kaikkialla. Mostar pysäyttää, pakottaa ajattelemaan, koskettaa, ravistelee. Kun on kokenut Mostarin, ei mikään ole enää niin kuin ennen.


Tulen todennäköisesti palaamaan blogissani kaikkiin näihin paikkoihin ennemmin tai myöhemmin. :)
Minä haluan jakaa tämän tunnustuksen eteenpäin muutamalle hienolle bloggaajalle:

Lurun luvut -blogin Lurulle sekä
Sanojen jano -blogin Jum-Jumille.

Kommentit

 1. Oi kiitos!

  Aivan ihania valokuvia! Kyllä taas matkakuume nousee...

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Minustakin on aina ihanaa katsella toisten matkakuvia ja nostattaa samalla muutenkin kroonista ja vaikea-asteista matkakuumetta. :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos tästä maininnasta! Yritän muistaa vieläpä tehdä tämän. Vie vaan tovin aikaa setvittää kaikki pääsiäisloman aikana kertyneet blogipostaukset muilta ja sitten vielä yrittää kiriä haastetta omalta osalta :D

  VastaaPoista
 4. Ihan rauhassa, minullakin taisi mennä viikon verran tätä päivitystä päässäni kypsytellessä. :)

  VastaaPoista
 5. Olipa näitä ihana katsoa. Olet matkustanut vaikka missä! Mieleni siirtyi nyt muun muassa Brasiliaan ja New Yorkiin, oi.

  Eniten ajattelen kuitenkin Roomaa, joka on turistituttu kaupunki, ja nyt Pariisia, jonne pääsen elämäni ensimmäistä kertaa kesän korvilla. Tuo kirjakauppa lie aivan "must". :)

  VastaaPoista
 6. Pariisi(kin) on ihana! <3 Käykää ehdottomasti Shakespeare and co:ssa, siellä saa helposti kulumaan tunteja, on se sellainen aarreaitta. :)

  Tätä päivitystä oli yllättävän vaikeaa tehdä! Kun olisin halunnut laittaa tähän joka paikasta vaikka kuinka paljon kuvia! :D Oli myös hankalaa valita seitsemän paikkaa, monta hienoa paikkaa jäi nyt listan ulkopuolelle! No, myöhemmin sitten lisää... :)

  VastaaPoista
 7. Nämä kyllä nostavat matkakuumetta, varsinkin Mostar alkoi kiinnostaa. Pariisissa käytiin ja Shakespeare & co piti olla yhtenä käyntikohteena, mutta sählättiin sitten pahasti karttojen ja aikataulujen kanssa, niin ei ikinä ehditty sinne.

  VastaaPoista
 8. Aivan järkyttävän upeita kuvia! Ja taas tuli ikävä opiskeluaikaiseen onnelaani, Bremeniin...

  VastaaPoista
 9. Heli, Mostar ja samaten Sarajevo ovat ihan loistavia matkakohteita omatoimimatkaajille! Uskomattoman kaunista luontoa, rikas ja värikäs historia (niin hyvässä kuin pahassakin) joka ei jätä ketään kylmäksi, ystävällisiä ihmisiä ja vähän turisteja (vielä toistaiseksi). Sitä paitsi maa tarvitsee matkailijoiden tuomia tuloja mm. sodan jälkeiseen jälleenrakennukseen, joka on vielä alkutekijöissään. Nykyään maa on jo turvallinen paikka ulkomaalaisille, kun puhutaan kaupunkialueista ja käytetään normaalia maalaisjärkeä. :)

  Elma Ilona, kiitos paljon! :) Olet asunut Bremenissä, oi! Kävimme siellä ystäväni kanssa ja viehätyimme paikkaan todella. :)

  VastaaPoista
 10. Tosiaan, oletpa päässyt moneen paikkaan käymään! Ihania kuvia Sara, kiitos kun jaoit ne!

  Voi Pariisi ja New York. <3 Ja Shakespeare & co!

  VastaaPoista
 11. Oi, miten monessa upeassa paikassa olet päässyt käymään! Mostarin haluaisin minäkin nähdä, ja tietenkin tuon ihanan pariisilaisen kirjakaupan!

  Hiroshiman muistomerkkiä en muista aiemmin nähneeni. Koskettava tuo jano.

  VastaaPoista
 12. Jonna, Mostar oli upea! En voi kuin suositella... Itse haluaisin Sarajevoon, joka on vielä näkemättä.

  Hiroshimaan haluaisin vielä joskus takaisin, samaten kuin Japaniin muutenkin...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit