Päivät 15 - 19: suosikkihahmoja, lisää kirjoja ja vähän elokuvia.

Päivä 15: suosikkini kirjojen mieshahmoista.

Oih, vastaisin tähän oitis Mr. Darcyn, jos olisin lukenut Ylpeys ja ennakkoluulon, mutta kun en vielä ole, vaan ainoastaan katsonut kymmeniä kertoja kaikki mahdolliset kirjasta tehdyt filmatisoinnit, niin sitä ei lasketa. Ei tässä kohtaa. :) Tähän kysymykseen on kuitenkin helppoa vastata, sillä lukemistani kirjoista löytyy selkeästi muutama upea mieshahmo ylitse muiden. Kiistaton ykkönen on ehkäpä Diana Gabaldonin kirjojen Jamie Fraser (mmm... <3), komea, vahva, uskollinen ja lojaali skottimies, joka on valmis vaikka kuolemaan omiensa puolesta. Toinen, aivan eri lailla ihana mieshahmo on Charlaine Harrisin Sookie-kirjojen röyhkeä, viileä ja järjettömän komea viikinkivampyyri Eric Northman. :) Muita kerrassaan hurmaavia kirjallisuuden mieshahmoja ovat Tuulen viemän charmikas Rhett Butler, Agatha Christien terävä-älyinen kaljupää Hercule Poirot sekä Twilight-sarjan ihmissusi / intiaani Jacob Black.

Päivä 16: suosikkini kirjojen naishahmoista.

Naishahmojen osalta liikutaan melko lailla samoissa maailmoissa kuin miestenkin. Kaksi selkeätä suosikkinaistani ovat Gabaldonin Claire Randall, urhea selviytyjä ja neuvokas parantajanainen, sekä Harrisin Sookie Stackhouse, joka on omalla blondimaisella tavallaan jotenkin aivan vastustamaton. :) Tuulen viemän itsekäs, uppiniskainen kaunotar Scarlett O'Hara on myös aina ollut mieleeni, samoin kuin Agatha Christien viehättävä brittirouva Miss Marple. <3 Lisäksi on tietenkin mainittava mainio Bridget Jones, sekä Alexander McCall Smithin ihastuttava, rennon lupsakka Mma Ramotswe.

Päivä 17: lempikirjani rakkain siteeraus.

Suosikkisitaattini löytyy Margaret Mitchellin kirjasta Tuulen viemää, Scarlett O'Haran legendaariset viimeiset sanat: "Ajattelen tätä kaikkea huomenna Tarassa. Silloin jaksan paremmin." "Onhan huomenna taas uusi päivä." Pakko myöntää mutta noudatan itsekin tätä samaa ajatusmaailmaa melko usein... :)

Päivä 18: kirja, johon petyin.

No niin, nyt minun on mainittava kirja jota todella moni on rakastanut yli kaiken, mutta johon itse petyin pahanpäiväisesti: Ian McEwanin Rannalla. Ian McEwan on kirjailija jota on suitsutettu joka paikassa niin valtavasti, että kun viimein tartuin ensimmäiseen hänen kirjaansa, odotukseni olivat jossain äärettömän korkeissa sfääreissä, odotin suorastaan huikeaa, tajunnan räjäyttävää lukukokemusta. Olin aiemmin nähnyt upean elokuvan Sovitus, ja koska halusin tutustua McEwanin teoksiin, päädyin aloittamaan tästä Rannalla -teoksesta joka siihen aikaan oli aivan uunituore, ajattelin että luen Sovituksen myöhemmin, kun elokuvan näkemisestä on ehtinyt kulua vähän aikaa. Mutta voi ei mikä pettymys Rannalla olikaan, kirja jätti minut miltei kokonaan kylmäksi enkä kokenut saavani siitä oikein mitään irti. Lukukokemus tuntui lähinnä vain lattealta. Uskon kuitenkin että kirja ei varsinaisesti ole huono, vaan että odotin siltä vain aivan liikaa.

Päivä 19: mielestäni parhaat kirjoista tehdyt elokuvat.

Oi ei, mikä kysymys! Tästä tulee taas PITKÄ vastaus, ei voi mitään. Huokaus... :) Sen lisäksi että luen paljon, katson valtavasti elokuvia. Suosikkielokuvani hankin omaksi ja katson niitä yhä uudelleen ja uudelleen...

Aloitan Cecelia Ahernin kirjasta P.S. Rakastan sinua, jonka mukaan olen antanut nimen blogilleni. Kirja ei ole paras lukemani, eikä elokuva paras näkemäni, mutta kumpaisessakin on kuitenkin sitä jotakin, jonka ansiosta voisin kuvitella lukevani kirjan useammankin kerran. Elokuvan olen tainnut katsoakin ainakin pari kertaa.


Ja nyt minun on ihan pakko saada mainita suosikkielokuvani Ylpeys ja ennakkoluulo (en siis edelleenkään ole lukenut kirjaa...)! Kyseinen elokuva on dvd-hyllyni ehdottomia helmiä, voisin katsoa (ja olen katsonutkin :D) tämän elokuvan lukuisia kertoja siihen ikinä kyllästymättä! Ja vaikka Colin Firth onkin ainoa OIKEA Mr. Darcy, mielestäni Matthew MacFadyenkin onnistuu isossa roolissaan mainiosti jurona ja viileänä Darcyna.


Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimon pohjalta tehty elokuva oli varsin positiivinen yllätys. Eric Bana tekee hyvän roolisuorituksen aikasiirtymähäiriöstä kärsivänä Henrynä.


Antti Tuurin Talvisota oli hieno lukukokemus, samaten samanniminen elokuva on mielestäni yksi kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ehdoton suosikkielokuvani, moneen kertaan katsottu Tuntemattoman sotilaan ohella.


Tracy Chevalierin Tyttö ja helmikorvakoru on yksi suosikkikirjoistani, ja sen pohjalta tehty elokuva on mielestäni erittäin onnistunut (eikä vähiten ihanan Colin Firthin takia... :) ).


Seuraavaksi on pakko mainita ihana klassikko Tuulen viemää, johon ei myöskään mitenkään voi ikinä kyllästyä! Tämän pitkän elokuvan parissa saa helposti koko illan kulumaan.


Luin vuosi sitten kirjan Precious - Harlemilaistytön tarina, ja kävin pian sen jälkeen katsomassa kyseisen elokuvan. Elokuva oli varsin onnistunut ja lähes yhtä sydäntä riipaiseva kuin kirjakin.


Bridget Jones -elokuvat ovat ihan yhtä mainioita kuin kirjatkin! Ja taas, ihana Colin Firth pääosassa... :)


Lopuksi on vielä mainittava Ian McEwanin kirjan pohjalta tehty elokuva Sovitus, johon jo aiemmin viittasinkin. En ole siis lukenut vielä kirjaa, mutta se on lukulistallani korkealla, haluaisin lukea sen mitä pikimmiten. Elokuvaa rakastin, ja uskon että tästä McEwanin kirjasta tulen todella pitämään, vaikkei Rannalla ollutkaan mieleeni. Rakastan tätä kuvaa, kuka voisi unohtaa jumalaisen kauniin Keira Knightleyn syvänvihreää iltapukua tässä ihanassa elokuvassa?

Kommentit

 1. Oi, tuo Keiran ihana kuva elokuvasta Sovitus on aina sivupalkissani!

  Siis Rhett Butler hurmaa aina vain. Hän on ajaton.

  Siis kun luit, että Rannalla on LATTEA menetin sanani...

  ...joten totean: "Tomorrow is another day."

  VastaaPoista
 2. Ihana Firth <3 Ainoa OIKEA Mr Darcy, olet oikeassa. Ja ihana herra Poirot!

  Minä olin kauhean surullinen kun kuulin että P.S. I love you olikin sijoitettu Yhdysvaltoihin Brittien sijasta mutta se olikin positiivinen yllätys! Joskus näinkin, onneksi.

  Nyt minä taidan uskaltaa katsoa Aikamatkustajan vaimon kun kerran kehut.. En ole kuullut siitä aikaisemmin mitään mielipidettä vaikka omistan leffan joten nyt jos vaikka vihdoin ja viimein. :)

  Mukavaa pääsiäisen odotusta, Sara!

  VastaaPoista
 3. Ääh, kirjoitin pitkän kommentin ja sitten se katosi. :(
  Olin siis sanomassa, että minäkään en pitänyt Rannalla-kirjasta, vaikka olenkin kova McEwan-fani. Tosin en pitänyt hänen uusimmastakaan kirjasta, Solar (suomennettuna Polte). Mutta Sovitus on tosi hyvä, samoin kuin Saturday. Sovitus on myös leffana tosi onnistunut, ja Keira iltapuvussaan todellakin aivan jumalaisen kaunis. (Myös miespääosan James McAvoy on herkullista silmänruokaa...)

  VastaaPoista
 4. Leena, niinpäs onkin, kävin katsomassa! :) Tuo kuva on mykistävän hieno! Ja todellakin, Rhett Butler hurmaa naiset sukupolvesta toiseen, niin äidit kuin tyttäretkin! :)

  Tiedän että rakastat McEwanin Rannalla -romaania, olen jossain kohtaa lukenut arviosi siitä. :) Olen pahoillani, sen kirjan kanssa minulla meni vain jotenkin kaikki pieleen: odotukset, ennakkoasenteeni ja varmaan ajoituskin. En sano että kirja oli huono, ja tämä oli niitä kirjoja joista olisin niin kovin halunnut pitää, mutta... Mutta. :)

  Linnea, Colin Firth on niin ihana ettei sitä voi käsittää. :) Ja olen varma että kun lopulta luen Ylpeys ja ennakkoluulon, näen kuitenkin mielessäni vain jumalaisen Colinin. :D

  Minäkin olin vähäsen tyrmistynyt aluksi kun tajusin että elokuva tapahtuu Yhdysvalloissa. Mutta lopulta se toimikin kokonaisuutena ihan hyvin, joten samat sanat, se oli positiivinen yllätys. Ja katso ihmeessä Aikamatkustajan vaimo, kerro sitten mitä mieltä olit! Minua saa syyttää jos se onkin jostain (kumman syystä) pettymys! :D

  Mukavaa pääsiäisenalusaikaa sinullekin! :)

  Jum-Jum, ihanaa että joku muukin tunnustaa ettei pitänyt Rannalla -romaanista, ja vieläpä sinä joka muuten pidät kovasti McEwanista! Tunsin itseni ihan kirjallisuutta ymmärtämättömäksi juntiksi kun en pitänyt siitä ja kaikki muut ovat kehuneet kirjan maasta taivaisiin. :D Samasta syystä olen muuten vältellyt Paul Austerinkin kirjoja. Haluaisin kovasti lukea niitä mutta en ole vielä uskaltanut kun odotukseni ovat niin valtavan korkealla ja pelkään että käy taas samoin kuin Ian McEwanin kanssa... :)

  Ja totta, James McAvoyta kyllä katselee todella mielellään... ;)

  VastaaPoista
 5. Itse katsoin juuri viikonloppuna Aikamatkustajan vaimon ja olin siihen kohtuu pettynyt. Jotenkin odotin siltä enemmän, se jäi lopulta niin pintaraapaisuksi loistavasta kirjasta.. tosin olihan se odotettavissa : ) Mieheni (joka ei ole lukenut kirjaa) piti kuitenkin elokuvasta, joten ei se huono ollut, jos ei ollut vertailupohjaa ja innosti jopa miespuoleista katsojaa! : )

  VastaaPoista
 6. Minulla taas ei ollut elokuvan suhteen oikein mitään odotuksia, vaan olin pikemminkin varma että se olisi pettymys (siitä huolimatta halusin nähdä sen), ja siten se olikin varsin positiivinen yllätys. :)

  VastaaPoista
 7. Minä pidin kauheasti Rannalla-romaanista, mutta voin jotenkin kuvitella, että siihen voisi pettyä, jos odottaisi jotakin suurta. Sillä kirjahan on hyvin "pieni". Siis, no okei, lyhytkin, mutta tarkoitan lähinnä pienieleinen - täytyy lukea rivien välit. Minulle kävi sen kanssa kiitollisesti, kun luin sen ennen blogeista lukemaani, ja vaikka McEwan oli nimenä tuttu, minulla ei ollut oikein mitään ennakkomielikuvia tai -odotuksia miehestä ja kirjasta. Se vain osui eteeni Akateemisessa alennettuun hintaan ja lukaisin sen melkein saman tien.

  Listasit muuten paljon hyviä elokuvia, ja tuo Keiran kuva on kyllä puhtainta kauneutta. <3

  VastaaPoista
 8. Karoliina, sepä siinä varmaan olikin ongelmana. Odotin tosiaan jotain suurta, ja kirja oli täysin odotusteni vastainen. En osaa sanoa olisinko ajatellut kirjasta aivan toisin ja jopa pitänyt siitä jos olisin lukenut sen täysin ilman ennakko-odotuksia... Joskus kirjan vähäeleisyys on juuri sitä parasta antia, se ominaisuus joka tekee kirjasta helmen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit